Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lumina Sfântă a pogorât la Ierusalim, iar în noaptea Învierii ajunge la Satu Mare. Mesajul PS Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Sambata, 15 Aprilie 2023

Sfânta Lumină s-a pogorât în această după-amiază în jurul orei 14:54 la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. PF Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a săvârșit ceremonia de primire a Sfintei Lumini.

Datorită sprijinului domnului Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a paisprezecea oară şi în Eparhia noastră.

Ea va fi întâmpinată pe Aeroportul Otopeni și adusă de o Delegaţie Eparhială cu o cursă privată, sâmbătă, 15 aprilie 2023, și va ajunge în jurul orei 20:00 la Sibiu, în jurul orei 21:00, la Cluj-Napoca; iar destinaţia finală va fi Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 21:30.

Tot de la Satu Mare, la fel ca în anii precedenți, Sfânta Lumină va fi preluată de către delegaţii ale comunităților ortodoxe din Ucraina, Slovacia, Ungaria şi Austria.
1020 vizite
Distribuie pe