Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul sătmărean Adrian Cozma la Adunarea Națională Bisericească
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Miercuri, 28 Februarie 2024

Miercuri, 28 februarie 2024, Adunarea Națională Bisericească (ANB) s-a întrunit sub președinția Patriarhului Daniel.

Înainte de deschiderea ședinței de lucru a Adunării Naționale Bise­ricești, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, Preasfințitul Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal a săvârșit o slujbă de Te Deum în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a ierarhilor membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a membrilor clerici și mireni ai adunării, precum și a reprezentanților Cancelariei Sfântului Sinod și ai Administrației Patriarhale.

Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări pe comisii permanente, iar în cadrul ședinței plenare reunite au fost prezentate referatele acestora asupra Raportului general (sinteză) anual al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2023, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română. La final, au fost supuse spre aprobare hotărârile ședinței, care au fost aprobate și au avut loc luări de cuvânt din partea membrilor ANB.

„Vă mulțumim pentru participare, pentru lucrările pe comisii, pentru raportare și trebuie să scoatem în evidență faptul că adevărata bucurie creștină este bucuria rodirii. Atunci când vezi ajutorul lui Dumnezeu dat celor care și‑au pus nădejdea în El și au cooperat cu cei din jur, singura și adevărata bucurie este aceea a rodirii. Ai primit în dar, ai multiplicat cu osteneală ca în Pilda înmulțirii talanților. Așa avem și în țară și în jurul țării și în diaspora română occidentală. A contat foarte mult înmulțirea darurilor pe care le‑am primit de la botez, de la părinți, de la duhovnici și de la prieteni și așa avem bucuria darurilor înmulțite”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La acest eveniment au participat și Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar.

Cei doi mireni delegați care reprezintă Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului în cadrul ANB sunt deputații Gabriel Valer Zetea din Maramureș și Adrian Cozma din Satu Mare, respectiv părintele Ioan Ardelean, de la Parohia Ortodoxă Desești.

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale. Acest for este alcătuit din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

Președintele ANB este Patriarhul, iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești.

701 vizite
Distribuie pe