Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Mii de oameni la Hramul Prea-Sfintei Inimi a lui Iisus
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Iunie 2010

În jur de trei mii de oameni au participat duminică la cea mai mare sărbătoare a romano-catolicilor din Dieceza Sătmarului, Hramul Prea-Sfintei Inimi a lui Iisus.

Sărbătoarea a început dimineaţa cu slujbele oficiate în limbile română şi germană, la Biserica Calvaria, de arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Jakubinyi Gyorgy, după care a urmat slujba festivă, organizată în faţa Catedralei Romano-Catolice din centrul municipiului Satu Mare.

La slujba festivă au participat credincioşi din toate comunităţile catolice din judeţele Satu Mare şi Maramureş, inclusiv din Ţara Oaşului, aceştia rezistând timp de aproape trei ore în căldura sufocantă de la amiază, mulţi dintre ei refugiindu-se la umbra copacilor din parcul central.


Momentul cel mai pitoresc al manifestării a fost procesiunea în jurul parcului, la care au luat parte, cu mic cu mare, toţi credincioşii.

Conform tradiţiei, onoarea de a însoţi îndeaproape Sfânta Cruce purtată de episcop le-a revenit minerilor din Baia Sprie şi Cavnic, îmbrăcaţi în costumele lor tradiţionale de paradă şi luminând, simbolic, cu lămpaşul, calea deschisă de fetiţele care presărau petale de trandafiri în faţa credincioşilor.3619 vizite
Distribuie pe