Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biserica Calvaria, resfinţită după renovarea completă
Florin Răchitan  - Duminica, 19 Februarie 2012

Unul dintre monumentele istorice şi arhitecturale reprezentative ale Sătmarului, Biserica Calvaria, a fost resfinţită duminică, în cadrul unei slujbe festive impresionante, după ce a trecut în ultimii doi ani printr-un amplu proces de renovare, ce i-a redat frumuseţea de odinioară.
 


La slujba de resfinţire au participat numeroase personalităţi publice, invitatul de onoare fiind preşedintele Senatului României, Vasile Blaga.

 

În biserica arhiplină au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai tuturor cultelor religioase importante din Satu Mare, ai conducerii judeţului, oficialităţi locale şi parlamentari sătmăreni din toate partidele.
 


Slujba a fost oficiată de episcopul romano-catolic Eugen Schonberger, asistat de preoţii care slujesc pentru cele două comunităţi ce împart biserica, română şi germană, Ioan Laurenţiu Roman, respectiv Tiberiu Schupler.
 

 

Biserica Calvaria a fost complet renovată datorită unei finanţări de 6,5 milioane de lei de la Uniunea Europeană şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale.
 

3258 vizite
Distribuie pe