Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vadim se înjură cu Partidul Conservator pentru un scaun de şef în Senat
Gândul  - Marti, 2 Septembrie 2008

Sesiunea ordinară a Senatului a debutat, ieri, cu un scandal între doi foşti amici politici, PC şi PRM. După ce conservatorii l-au curtat pe Vadim Tudor în speranţa unei fuziuni, refuzul acestuia a stricat prietenia dintre cele două partide.
 
Drept urmare, PC a cerut Biroului Permanent ca funcţia de vicepreşedinte al Senatului, ocupată în prezent de liderul PRM, să revină lui Corneliu Pascu, denunţând înţelegerea dintre cele două partide. C.V. Tudor a luat foc şi i-a făcut cu ou şi cu oţet pe foştii săi tovarăşi.

Întrebat cum comentează solicitarea PC, Corneliu Vadim Tudor a răspuns: “Nu are nicio şansă. Îmi pare rău pentru ei, dar nu sunt realişti. Se vede că ei niciodată nu au intrat pe picioare proprii în Parlament. Noi avem un protocol scris, care a fost aprobat de Biroul Permanent şi are valoare de nou algoritm”. Liderul PRM a arătat că îi este “indiferent” ceea ce cere PC, al cărui demers este “ridicol şi inutil”. Vadim Tudor a mai spus că acordul încheiat între PRM şi PC nu poate fi anulat, întrucât “acest lucru trebuie făcut cu acordul ambelor părţi”. “Poziţia mea este că ei sunt nişte imbecili”, a mai spus preşedintele PRM, având grijă să facă PC „partid-televizor” şi pe fostul său preşedinte Dan Voiculescu – „despot”.

Nici Biroul Permanent şi nici preşedintele Senatului nu au reuşit să facă pace între beligeranţi. Nicolae Văcăroiu a cerut celor două partide să ajungă la o înţelegere. “Această denunţare unilaterală a protocolului între PRM şi PC reprezintă o situaţie neprevăzută, care nu s-a mai produs niciodată în 18 ani de Senat. (...) Chiar dacă sunt dispute, trebuie să vină la masa verde, să discute şi să se pună de acord şi, după ce epuizează orice formulă care ar duce la o rezolvare, vom vedea ce răspuns dă Comisia juridică. În condiţiile în care cele două părţi cad de acord, plenul poate tranşa această situaţie.

Totul este pe bază de negociere. Nu le accept (propunerile - n.r.), decât dacă cad de acord. Le dau câteva zile. Votăm 11 din 13 membri şi Biroul Permanent poate funcţiona”, a mai spus Văcăroiu. Scandalul a continuat şi în şedinţa de plen, unde C.V. Tudor a continuat să îi atace pe cei de la PC. Preşedinta acestui partid Daniela Popa a spus însă că PC nu va ceda şi că, dacă nu primeşte înapoi postul de vice, senatorii conservatori vor demisiona.Funcţia de vicepreşedinte al unei Camere legislative este foarte importantă, deţinătorul ei având dreptul, printre altele, la un spor de indemnizaţie, birou luxos şi maşină de serviciu de la Parlament.

6162 vizite
Distribuie pe