Locale Altele
Vineri, 7 Octombrie 2022
Vin, 7 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liviu Dragnea şi-a dat demisia de la Interne
Gândul  - Luni, 2 Februarie 2009

Ministrul de Interne a demisionat, luni seara. Anunţul l-a făcut într-o declaraţie de presă, la mai puţin de două săptămâni de la numirea sa. Caruselul numirilor de miniştri la Interne s-a pornit din nou, deşi Mircea Geoană promitea că s-a oprit odată cu numirea lui Dragnea.

Conform unor surse social-democrate, citate de HotNews, Marian Vanghelie si Mircea Geoană s-au certat, la Sinaia, cu Liviu Dragnea pentru nominalizarea secretarilor de stat in MAI. Organizatia PSD Bucuresti, condusă de Marian Vanghelie, incearca sa-l impuna pe Mincu Silvestru in funcţia de secretar de stat.

Potrivit surselor HotNews.ro, Vanghelie, susţinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeşte pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman. În plus, imaginea Ministerului de Interne a avut serioase probleme în ultimele zile, dupa jaful armat de la Braşov si disparitia armelor din depozitul de la Ciorogârla.

“Când am acceptat mandatul de ministru, mi-am asumat obiective foarte clare : descentralizare, siguranţa cetăţeanului, a copiilor în şcoli, nu am acceptat să tergiversez ce am promis, a spus Dragnea. Fără asigurarea resurselor, pasiunea nu e suficientă. Nu pot asista tacit la diminuarea resurselor alocate autorităţilor locale. Înţeleg constrângerile bugetare dar refuz să mi le asum în acest mandat”.

„Siguranţa cetăţeanului se asigură în teren, pe stradă, şi-a continuat discursul Liviu Dragnea. Am susţinut alocarea resurselor. Atâta timp cât structurile nu sunt susţinute financiar, e imposibil să asiguri siguranţa cetăţeanului. Din motive obiective, ţintele asumate nu vor fi aplicate. Pentru că nu vreau să mă situez de pe poziţia de membru a Guvernului care ia atitudine îmi depun demisia de onoare. Rămân preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Poate într-o altă realitate politică am să revin”.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, la ceremonia de depunere a jurământului de către Liviu Dragnea, că nu va mai da curs niciunei acţiuni care are ca rezultat afectarea Guvernului. "Un alt lucru pe care aş dori să-l subliniez, să-l spun cu prietenie, preşedinţilor celor două partide. Protocolul semnat între cele două partide nu îmi este opozabil. Ştiţi foarte bine că nu am fost implicat nicio clipă în negocierea acestui protocol. Ştiţi foarte bine că nu am nici favoruri, nici obligaţii de pe urma acestui protocol", le-a spus şeful statului liderilor PSD şi PDL. "În ceea ce mă priveşte voi acţiona constituţional şi din acest motiv fac un apel la ambele partide ca problemele interne să nu fie transferate către guvern pentru că nu voi mai da curs niciunei acţiuni care are ca rezultat afectarea executivului din motive interne. Este prima şi ultima dată când fac acest lucru", a atenţionat şeful statului.

Geoană promite instalarea rapidă a noului ministru de Interne

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat la TVR, că este mâhnit de decizia lui Liviu Dragnea de a demisiona din fruntea MAI. În legătură cu informaţiile apărute în presă despre un eventual conflict privind neacceptarea unora dintre oamenii propuşi de el în eşalonul II din MAI, Geoană a spus că nu crede în această motivaţie. Preşedintele social-democraţilor consideră că demisia lui Liviu Dragnea este legată de ambiţia sa prea mare faţă de ce putea să ofere financiar mandatul său de ministru.

"Nu este uşor pentru partid să explice opiniei publice" aceste demisii de la MAI, a spus Geoană. El a promis că nominalizarea noului ministru se va face în scurt timp.

Tags: dragnea  demisie  minister  interne  
1620 vizite
Distribuie pe