Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lavinia Şandru va candida pe eurolista PSD
Gândul  - Joi, 26 Martie 2009

Preşedintele PIN, Lavinia Şandru, se va infiltra pe listele PSD pentru Parlamentul European printr-o strategie simplă, care a început să fie pusă în aplicare de miercuri.

Pentru a nu isca un conflict în interiorul partidului pe acest subiect, mai ales că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a mai opus o dată candidaturii lui Şandru, dar şi acceptării lui Cozmin Guşă drept consilierul său personal, liderul social-democrat Mircea Geoană s-a gândit că ar fi mai uşor dacă unul dintre colegii din conducere ar veni cu propunerea de susţinere.

Astfel, ieri, vicepreşedintele PSD, Radu Moldovan, unul dintre aghiotanţii lui Geoană, a declarat că îi va propune Laviniei Şandru să candideze pe lista social-democraţilor la alegerile europarlamentare.

„Am văzut la nivel naţional o poziţie a domnului preşedinte care spunea că nu exclude posibilitatea unei discuţii cu Lavinia Şandru şi cu PIN pentru o anumită colaborare. Eu o cunosc pe Lavinia şi, mai mult decât atât, la alegerile europarlamentare din 2007 Lavinia a luat în municipiul Bistriţa cred că cel mai mare procent pe ţară, aproape 8 %”, a declarat Radu Moldovan.

El a apreciat că Şandru ar trebui să se înscrie în PSD pentru a candida la europarlamentare: „Pentru a putea fi pe lista partidului trebuie să accepte candidatura din partea acestui partid şi să devină membru al PSD”.

Public, preşedintele PIN a părut că nu ştie de intenţia unora dintre social-democraţi, declarându-se onorată de propunerea liderului de la Bistriţa. „Îl apreciez pe Radu Moldovan. Este preşedintele PSD Bistriţa, organizaţia cu cele mai bune rezultate din Transilvania. Mă bucură propunerea pe care a făcut-o, mai ales că vine de la 50 de kilometri de locul în care m-am născut. Gestul lui Radu Moldovan mă onorează, dar nu am cum să-i răspund decât după ce mă consult cu colegii din conducerea naţională a PIN”, a declarat Lavinia Şandru.

„Colaborarea pe care am avut-o de-a lungul timpului cu Mircea Geoană, cu Radu Moldovan şi cu alţi lideri ai PSD justifică, după părerea mea, această participare la europarlamentare alături de PSD”, a adăugat aceasta.

Mai târziu, în cursul zilei de ieri, Şandru a revenit, precizând că s-ar putea înscrie în PSD pentru a putea candida, dar sub condiţia ca, după intrarea în PE, să se poată întoarce în partidul pe care l-a fondat alături de Cozmin Guşă. „Dacă este singura modalitate de a ajunge în Parlamentul European, nu voi evita să fac acest gest. Nu am nicio problemă, pentru că m-aş întoarce apoi în PIN. Doar aşa voi putea să accept o asemenea formulă şi să candidez pentru PSD”, a conchis Şandru.

Tags: lavinia  sandru  psd  
1660 vizite
Distribuie pe