Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ramona Bădescu şi Petre Roman, cuplul PNL care vrea să cucerească Europa
Gândul  - Luni, 15 Septembrie 2008

PNL negociază cu Ramona Bădescu, vedetă TV în România şi Italia, candidatura acesteia la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru românii din străinătate, în colegiul C1, adică în Europa Occidentală.
 
După cum ne-au declarat surse din partid, Bădescu ar urma să candideze pentru un post de deputat, ajungând, în acest fel, să facă tandem cu Petre Roman, care vizează un post de senator. Sursele citate au spus că Ramona Bădescu ar fi preferată de însuşi premierul Călin Popescu Tăriceanu, el şi soţia lui fiind în relaţii de amiciţie cu actriţa şi cântăreaţa care trăieşte în Italia.

„Şi tăcerea e un răspuns, sunt o persoană diplomată”, a declarat Ramona Bădescu contactată de ziarul Gândul pentru a confirma veridicitatea informaţiei. Vedeta care spune că „mai mult face şi tace” susţine că ea şi acum face „o politică a sufletului, o politică a culturii, dar mai puţin o politică a şedinţelor de partid”.

Vedeta TV nu se teme că va fi percepută de alegători drept o nouă „artistă” paraşutată în politică, „între timp am fost percepută şi pentru alte lucruri, nu numai pentru asta (aspect fizic – n.r.)”, susţine ea. Doamna Bădescu are numai cuvinte de laudă şi la adresa posibilului vecin de pe buletinul de vot, Petre Roman. „Domnului Roman i-am făcut o glumă la o emisiune TV şi e deosebit de simpatic, are simţul umorului, nu numai că vorbeşte italiana, dar o face şi transmiţând lucruri în cunoştinţă de cauză”, spune Ramona Bădescu.

De altfel, vedeta nu ar fi la prima experienţă în politică. Ea a candidat, în aprilie, la un post de consilier local la Primăria Romei, însă nu a avut succes. În august 2008, Bădescu a declarat presei italiene că a devenit consilier personal al primarului Romei Gianni Alemanno pe probleme legate de imigraţie.

Chiar dacă nu a avut succes la alegerile locale din Italia, unde a obţinut un număr mic de voturi, liberalii sunt convinşi că vor da lovitura dacă Bădescu va accepta să candideze pentru PNL. Liderii partidului cred că ea este foarte populară printre românii care trăiesc în Italia, mai ales după ce le-a luat public apărarea în campania xenofobă declanşată împotriva lor, în perioada în care presa era plină de crime comise de români. Or, Bădescu ar putea obţine destul de lejer voturile acestora, fiind avantajată de faptul că locuieşte în Italia şi că îşi poate face uşor campanie electorală şi printre românii din Spania, cele două ţări urmând să dea „grosul” voturilor din acest colegiu.

Pentru colegiul C2 - statele non-euro din Europa de Est şi toate statele din Asia -, liberalii puseseră ochii pe fostul premier moldovean Ion Sturza. Candidatura acestuia ridica însă probleme, pentru că acesta este membru în board-ul Rompetrol, fosta companie a lui Dinu Patriciu. Se pare însă că nici Ion Sturza n-a fost interesat să redevină om politic, preferând să rămână om de afaceri.

Deocamdată, singurul nume cert pentru liberali este cel al lui Viorel Duca Sr., pentru colegiul format din America de Nord, America de Sud, America Centrală, Australia şi din Noua Zeelandă.

Conform deciziei Guvernului, pentru Camera Deputaţilor, cele patru colegii din străinătate sunt următoarele: C1 - statele din Uniunea Europeană plus Islanda, Elveţia, San Marino, Liechtenstein şi Norvegia; C2 - statele non-euro din Europa de Est şi toate statele din Asia; C3 - statele din Orientul Mijlociu plus statele din Africa; C4 - statele din America de Nord, America de Sud, America Centrală, Australia şi din Noua Zeelandă. Primele două colegii vor forma colegiul 1 pentru Senat, cel de-al doilea acoperind colegiile 3 şi 4 de la Cameră.

Tags: ramona badescu  petre roman  pnl  cuplu  
2461 vizite
Distribuie pe