Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trece vremea piţipoancelor? Parlamentarii o anchetează şi pe Elena Udrea.
Evenimentul Zilei  - Marti, 28 Iulie 2009
Camera Deputaţilor a aprobat aseară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a cheltuielilor efecutate de ministerul Turismului, condus de Elena Udrea (PDL).

În favoarea înfiinţării comisiei au votat 103 deputaţi , din partea PNL şi PSD, în timp ce parlamentarii PDL au rămas în sală, dar au refuzat să voteze şi să propună membrii în comisie.

Printre membrii comisiei de anchetă se numără liberalii Ludovic Orban şi Adriana Săfoiu. Despre Adriana Săftoiu presa a relatat că ar fi avut neînţelegeri cu Elena Udrea şi că din această cauză ar fi demisionat din funcţia de consilier prezidenţial.

Orban, care a fost propus de liberali pentru şefia comisiei, s-a arătat dispus să îi cedeze postul Adrianei Săftoiu, dar aceasta declinat oferta.

În discursul ţinut înainte de vot, Elena Udrea a încercat să ironizeze demersul pus la cale de PNL şi PSD. Udrea a solicitat înfiinţarea “comisiei Vanghelie”, al cărui scop declarat ar fi “să măsoare jaluzele de la Ministerul Turismului”.

“Pentru a ajuta comisia să funcţioneze cât mai eficient, am pregătit pentru membrii ei rulete şi abacuri”, a spus Udrea.

Ea a menţionat că, dacă vor fi de acord cu înfiinţarea acestei comisii, deputaţii ar trebui, în opinia sa, să facă şi comisii de anchetă în legătură cu cheltuielile făcute în cadrul unor ministere conduse de PSD.


Viorel Hrebenciuc: „La comisia «Udrea» nu renunţăm!”

Planurile PSD de a o înfunda pe Elena Udrea pe modelul Monica Iacob Ridzi au fost ieri subiectul fierbinte al întâlnirii săptămânale a coaliţiei. Cu Mircea Geoană plecat în concediu şi Viorel Hrebenciuc în fugă spre aeroport, mesajul PSD pentru PDL a fost unul singur: “La comisia «Udrea» nu renunţăm!”.

Subiectul a fost adus în discuţie de PDLişti, care veniseră porniţi să-i întrebe pe Hrebenciuc şi pe Vanghelie “cât mai au de gând să o ţină aşa”. Cum răspunsul nu le-a picat deloc bine, liderii PDL le-au reproşat la rândul lor partenerilor de coaliţie “revenirea la cârdăşia cu PNL”.

Argumentul: ideea unei comisii care să ancheteze activitatea de la Ministerul Turismului a fost fluturată de Geoană abia după ce fusese lansată de liderul liberal, Crin Antonescu. PSD a rămas însă impasibil, înfuriindu- l pe Emil Boc.

“Eu am tăcut foarte mult în acest parteneriat. (…) Am fost elegant, am tot dat termene şi aşa a apărut problema «Spiru Haret». Colegii noştri au alte priorităţi”, a scos la rândul său premierul, după câteva ore, propria listă cu miniştrii PSD de care este nemulţumit.

Chiar dacă nu i-a nominalizat direct, Boc a făcut mai multe reproşuri în direcţia Ecaterinei Andronescu, a lui Dan Nica şi a lui Marian Sârbu.

Premierul nu a arătat însă acelaşi elan în faţa ideii de revocare a miniştrilorproblemă. “Dacă va fi cazul, voi face şi acest lucru”, s-a arătat el rezervat în a-şi concretiza nemulţumirea în fapte, comentând doar că “remanierile se fac, nu se discută”.

Primul scuturat a fost însă Geoană, pentru plecarea în concediu pe timp de criză. “Eu nu voi avea o oră de concediu în această vară şi aştept acelaşi lucru şi de la miniştrii PSD, de la partenerii noştri”, a spus premierul, omiţând că PDL-istul Toader Paleologu este şi el în concediu.

Boc s-a plâns, în schimb, de neseriozitatea lui Geoană, care l-a tratat cu absenţa şi săptămâna trecută la o şedinţă a coaliţiei, con vocată pentru scandalul de la “Spiru Haret”.

Tags: comisie  ancheta  parlament  udrea  
1625 vizite
Distribuie pe