Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comisia o execută pe Nutzi - AUDIO
Gândul  - Luni, 17 August 2009

Comisia parlamentară care o anchetează pe ministrul Turismului Elena Udrea se află în mijlocul unui nou scandal. După ce a fost acuzată de ministru că nu are alt scop decât să o găsească vinovată cu orice chip, un fragment dintr-o înregistrare a unei şedinţe nepublice a comisiei pare să confirme teza Elenei Udrea.

Înregistrarea a ajuns, duminică după-amiază, în mai multe redacţii, şi, din ceea ce se aude, câţiva dintre membrii ei – Ludovic Orban, Adriana Săftoiu (ambii de la PNL), Aura Vasile (PSD) şi Dumitru Chiriţă de la PSD, greşit titrat în înregistrarea audio ca Lakatos Peter de la UDMR – discută despre posibilitatea de a găsi fapte penale în activitatea de până acum a ministrului.

Preşedintele comisiei Ludovic Orban cere să se ia rapid o decizie, pentru că el trebuie să plece în concediu. „Dar să spui «Mi-am permis să îmi iau concediu pentru că experţii trebuie să facă lumină în aceste probleme care sunt extraordinar de dificile»”, îl sfătuieşte Aura Vasile. „Trebuie spus: Măi băieţi, ce am înţeles noi până acum este că şi-au trecut 0 buget la capitolul publicitate şi reclamă şi au trecut de fapt totul la alte servicii pentru ca să nu respecte licitaţiile”, afirmă Săftoiu. „Şi că ceea ce au făcut ei se numeşte deturnare de fonduri”, completează Orban.

Aura Vasile: „Gherasim Vasile care mi-a fost coleg de partid şi trebuie să recunosc că dintr-un tehnocrat aşa a devenit politruc, Gherasim Vasile care acum e la PD atunci când era vorba de Mona Muscă, înţelegi că apărea la televizor ştii, când se vorbea de spioni… îmi spunea «Aura, asta se numeşte publicitate prin prostituţie»”. „Ştiţi cum trebuie să acţionăm, deci dacă nu reuşim să punem în evidenţă fapte de natură penală care să o incrimineze şi să intre DNA sub formă de autosesizare, nu vom face mare brânză aprofundând BRD şi pe Amalia Năstase”.

Săftoiu: „Aici nu poţi să dovedeşti decât lipsa de moralitate. Dar nu-i penal, asta e!”. Chiriţă: „Pe mine mă interesează mai puţin chestiunea cu moralitatea, v-o spun la modul cel mai sincer, dacă nu vreţi să abordăm probleme de legalitate, ne pierdem timpul”. La întrebarea dacă s-a găsit ceva de natură penală până acum, Chiriţă răspunde: „Faptul că a făcut publicitate fără să aibă sume potrivit legii. Problema pe care o avem acum este dacă o putem încadra şi pe ea în această faptă”. Parlamentarul PSD are şi sugestii pentru DNA: „Să verifice toate informaţiile astea prin metode specifice, inclusiv ascultarea telefoanelor, aşa cum s-a întâmplat în cazul Ridzi.”

Adriana Săftoiu îşi aminteşte discuţia – la începutul căreia Orban ruga să fie închise microfoanele – dar spune că ea nu are nimic incriminator. „A fost o discuţie după şedinţa din 12 august. Până la urmă, ăsta este rolul nostru, să punem întrebări, să găsim soluţii. Singurul document oficial va fi raportul final. Acestea sunt discuţii premergătoare unei decizii”, ne-a declarat Săftoiu. Ea nu-şi explică însă cum de s-a înregistrat această discuţie şi cum a ajuns la presă.

Zoso, frate, uite că am bagat link!

Tags: elena udrea  comisie  executie  


1906 vizite
Distribuie pe