Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Gigi is back - "Candidez la preşedinţie, fiindcă sunt de şapte ori mai tare decât toţi la un loc"
Evenimentul Zilei  - Marti, 1 Septembrie 2009
Gigi Becali renunţă la Parlamentul European pentru Cotroceni. Declaraţia a fost făcută, astăzi, pentru evz.ro.

Deşi în urmă cu mai puţin de două luni susţinea la congresul PNG-CD că nu este interesat să fie primul om în stat, ca să-l nu dezamăgească pe Vadim Tudor, Becali s-a hotărât: va candida. "O să candidez la preşedinţie! Nu voi lăsa ţara asta să fie condusă de nişte criminali", a spus Becali.

Motivul pentru care a luat decizia să intre în cursa pentru Cotroceni îl explică în stilul său caracteristic. "Voi candida, pentru că sunt de şapte ori mai puternic decât toţi la un loc", a declarat Gigi Becali.

Întrebat când îşi va lansa oficial candidatura, Becali a adăugat: "În curând! O să vedeţi voi!". Patronul Stelei spune că nu sprijină niciun alt candidat la fotoliul de preşedinte, cu atât mai puţin pe Sorin Oprescu, în ciuda intervenţiei de ieri pe lângă Corneliu Vadim Tudor, de a-l împăca pe primarul Capitalei cu membrii PRM din Consiliuli General.

"Mă susţin numai pe mine"

"Să-l susţin pe Oprescu? Eu? Cum să-l susţin pe Oprescu, dacă eu sunt mai puternic decât el? Eu mă susţin în primul rând pe mine. Eu pe mine mă susţin!", a spus Becali, care în urmă cu peste două luni, când a câştigat un mandat de europarlamentar pe lista PRM, anunţa că nu îl interesează funcţia de preşedinte. "Nu candidez la preşedinţia României. Eu nu mai candidez decât la funcţii pe care le câştig. Voi candida la preşedinţia României peste cinci ani, când nu mă poate învinge nimeni", spunea, în iunie, Gigi Becali. În iulie, la congresul PNG-CD, Becali spunea că "nu ar fi corect faţă de Vadim Tudor să candideze".

De altfel, latifundiarul avea oricum un post asigurat după alegerile din această toamnă la preşedinţie. Corneliu Vadim Tudor susţinea în luna mai a acestui an, că, dacă va câştiga fotoliul de la Cotroceni, pe Becali îl pune premier. Relaţia dintre Becali şi Vadim Tudor s-ar putea însă deteriora, dacă patronul Stelei îşi va anunţa oficial candidatura.

Cei doi vor deveni, practic, rivali la prezidenţiale, după ce la alegerile europarlamentare au luptat cot la cot. Ba mai mult, după ce ani de
zile
s-au atacat reciproc, Vadim Tudor a fost singurul care în acest an l-a susţinut pe Becali în scandalul în care a fost acuzat de privare de libertate.

"Vadim Tudor nu se va supăra dacă voi candida. Nu avem nicio înţelegere în privinţa alegerilor pentru prezidenţiale. Am convenit doar să fie linişte şi că după europarlamentare, fiecare face ce vrea", a mai spus Becali. 
 
Gigi Becali a candidat la funcţia de preşedinte, pentru prima
dată
, în 2004. Acesta a fost însă, eliminat în primul tur de scrutin, după ce a obţinut doar 1,7% din voturi.
Tags: gigi becali  candidat  presedinte  
925 vizite
Distribuie pe