Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Ministrul Educaţiei a fost demis
Evenimentul Zilei  - Marti, 7 Octombrie 2008
Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat din funcţie pe ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei şi l-a propus, pentru locul vacant, pe Anton Anton, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Secretarul de stat Anton Anton a confirmat decizia primului ministru, admiţând că a acceptat să preia fotoliul de la educaţie pentru următoarele două luni. În plus, Federaţia Spiru Haret a anunţat în această dimineaţă că îl va da în judecată pe Cristian Adomniţei pentru cele spuse despre salariile bugetarilor.

Această schimbare la nivelul Guvernului a fost influenţată şi de decizia lui Adomniţei de a se alătura colegilor din Parlament şi de a vota majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, de la 1 octombrie, care a atras atât nemulţumirea colegilor de partid, cât şi pe cea a colegilor din Guvern, în frunte cu premierul.

La acea vreme Tăriceanu a spus că nu îl demite pe ministrul Adomniţei, însă i-a cerut acestuia să explice situaţia creată şi consecinţele adoptării acestui proiect de lege.

Totodată, Federaţia Spiru Haret a anunţat în această dimineaţă că îl va da în judecată pe Călin-Popescu Tăriceanu pentru că se opune majorării salariilor din învăţământ.
Sindicaliştii din educaţie au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a miniştrilor Economiei şi Finanţelor şi Educaţiei, Varujan Vosganian şi Cristian Adomniţei, pentru afirmaţiile privind salariile bugetarilor.

Tags: ministru  educatie  adomnitei  demis  
2212 vizite
Distribuie pe