Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Greva generală “se amână”, încep grevele de avertisment
Gândul  - Vineri, 31 Octombrie 2008

Federaţia “Spiru Haret” a anunţat joi, după întâlnirea cu ministrul Anton Anton, că este decisă să continue acţiunile de protest. “Noi, ca sindicate, respectăm legea, spre deosebire de Guvern! Vom începe cu o grevă de avertisment de o zi”, a declarat preşedintele “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu.

Cum legea conflictelor de muncă prevede clar că o grevă de avertisment nu poate dura mai mult de 2 ore, Isvoranu “s-a salvat”, precizând: “Vom cumula, atunci, 3 greve de avertisment”! Pe de altă parte, liderul FSLI, Aurel Cornea, a anunţat că federaţia din care face parte îşi va corela calendarul cu cel al celorlate trei sindicate reprezentative din educaţie şi a vorbit despre “greve de avertisment în cascadă”. “Vom lua decizia cea mai bună, pentru a determina clasa politică să aplice legea!”, a mai spus Cornea.

Pe 10 noiembrie, membrii FSLI intenţionează să intre în grevă de avertisment, iar pe 18 noiembrie, în greva generală. Până atunci însă, dascălii aşteaptă decizia Parlamentului României, privitor la ordonanţa de urgenţă a guvernului, prin care cabinetul Tăriceanu vrea să amâne majorarea salariilor, până anul viitor, în aprilie.

Tags: greva generala  profesori  
4898 vizite
Distribuie pe