Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Virgil Măgureanu, cercetat pentru aparatul de bronzat
Gândul  - Vineri, 21 Noiembrie 2008

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie. Virgil Măgureanu este cercetat penal de DNA pentru că ar fi primit, în 1995, de la mai mulţi oameni de afaceri italieni un autoturism de lux, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă.

Maşina respectivă ar fi ajuns la fiul lui Măgureanu, care ar fi vândut-o după cinci ani. Pentru a i se şterge urma, autoturismul ar fi fost înmatriculat pe numele unei persoane din Caraş-Severin, iar aparatul de bronzat ar fi fost montat de italieni într-o vilă de-a lui Măgureanu. Dosarul fostului şef al SRI a fost desprins din cauza care-l priveşte pe colonelul (r) Corneliu Păltânea, fostul şef al secţiei de informaţii a SRI Prahova, trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită şi trafic cu produse petroliere. 

Astfel, din dosarul disjuns ar reieşi că relaţia dintre Virgil Măgureanu şi afaceriştii italieni ar fi început în anul 1993, primele contacte având loc în Bucureşti. Italienii intenţionau să transfere în România un atelier de montare a blindajului pe maşinile destinate transportului de valori. Odată echipate, maşinile urmau să fie vândute băncilor româneşti.Virgil Măgureanu le-ar fi făcut legătura italienilor cu Corneliu Păltânea, pentru a le facilita înfiinţarea la Târgovişte şi Ploieşti a firmei SC Blind Construcţii Blindaje SRL. Ulterior, Virgil Măgureanu şi Corneliu Păltânea ar fi intervenit pe lângă conducerile mai multor bănci, printre care Banca Naţională a României (BNR) şi Bancorex, pentru a determina achiziţia de maşini blindate pentru transport valori, fără licitaţie, de la firma italiană. 

Aşa se face că, în scurt timp, firma italienilor a obţinut 100 de contracte pentru maşini blindate. După ce au încasat însă banii în avans, investitorii italienii s-au făcut nevăzuţi, nu înainte de a răsplăti intervenţiile celor doi ofiţeri SRI. Conform declaraţiilor din dosar, Virgil Măgureanu ar fi primit pentru serviciile făcute investitorilor italieni un autoturism Mercedes Coupe, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă. La rândul său, Păltânea ar fi primit 12 maşini de lux pe care ulterior le-a şi vândut. Virgil Măgureanu a negat acuazţiile care i se aduc. Fostul director al SRI susţine că toate aceste fapte sunt nişte „bazaconii“. „Nu cunosc firma despre care vorbiţi, nu ştiu despre ce vorbiţi. Când aflu ceva, o să vă spun mai mult“, a declarat, pentru NewsIn, Virgil Măgureanu.

Tags: virgil magureanu  cercetat  dna  
1463 vizite
Distribuie pe