Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Scade taxa auto
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 11 Februarie 2009
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că este posibil ca cei care au plătit taxa auto triplată să primească banii înapoi, precizând totodată că aceasta va scădea în viitor.

Nemirschi a declarat că săptămâna viitoare va intra în Guvern o Ordonanţă de Urgenţă care să modifice propunerile anterioare referitoare la taxa de mediu. Ministrul a mai precizat că taxa auto va scădea cu toate că va fi calculată în funcţie de aceleaşi elemente ca şi până acum.

Astfel, taxa va fi calculată în funcţie de gramele de dioxid de carbon eliminate de autoturism şi de capacitatea motorului. Pe de altă parte, coefiecienţii de calculare ai taxei se vor schimba, astfel că va fi eliminată triplarea taxei care a avut loc, până în prezent. Nemirschi nu a eliminat nici posibilitatea de a le da banii înapoi celor care au fost obligaţi să plătească taxa triplată.

În plus, el a precizat că cei care au avut maşini aduse din străinătate, până la data de 15 decembrie, dar nu au reuşit să-şi plătească taxa, ar putea fi păsuiţi. "În perioada următoare va trebui să obţinem şi avizul UE", a precizat Nemirschi.

Se aşteaptă avizul UE

"În perioada următoare va trebui să obţinem şi avizul UE", a precizat ministrul.

Acesta a explicat că este vorba de o altă modalitate de calcul, astfel încât să nu se ajungă la o sumă de trei ori mai mare a taxei de mediu, aşa cum s-a întâmplat la ultima modificare.

În plus, se va încerca păsuirea celor care nu au reuşit şă îşi întregistreze maşinile până acum.

Vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar, a declarat că taxa auto ar putea avea o parte inclusă în impozitul anual, ajungându-se astfel la o formă asemănătoare cu taxa de poluare din Germania.

Tags: taxa  auto  scade  
1707 vizite
Distribuie pe