Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tăriceanu către români: "Luaţi-vă case în America"!
Gândul  - Miercuri, 17 Septembrie 2008

Criza financiară din SUA le deschide calea românilor să cumpere în America imobile ieftine- a spus, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a reuşit să identifice beneficii pentru cetăţenii români, chiar şi în toiul turbulenţelor economice mondiale.
 
„Eventual s-ar putea să aibă efecte pozitive (criza din SUA- n.r.), pentru că o serie de active imobiliare din Statele Unite se vor ieftini şi s-ar putea să fie români dispuşi să cumpere în America diverse active imobiliare, cum ar fi, eu ştiu...“, a spus ca un veritabil analist imobiliar, şeful Executivului.

În timp ce Tăriceanu le oferea românilor pontul imobiliar, a fost întrerupt brusc de ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu. Şoptit, Meleşcanu i-a spus: „Sediul Lehman Brothers (grup bancar american  care a intrat în faliment, acutizând criza financiară-n.r)”, sugerând o posibilă investiţie imobiliară la îndemâna românilor. Zâmbind, premierul şi-a continuat însă ideea: „Nu sediul Lehman Brothers, dar s-ar putea ca multe proprietăţi imobiliare să aibă preţuri scăzute şi să devină abordabile şi să ştiţi că nu este peste mâna unora dintre români, sigur, nu a unui număr mare.” „Dar important nu este acest lucru, ci dacă va avea un efect asupra economiei, asupra cetăţenilor, iar răspunsul este clar nu”- a declarat răspicat premierul, vizibil iritat că presa nu îl crede că turbulenţele financiare nu afectează România.

„Dacă nu aveţi încredere în ceea ce vă spun eu, atunci sunt câteva publicaţii financiare în România pe care vi le recomand să le consultaţi. Vă repet că nu vor fi efecte”, a spus Tăriceanu, cu ocazia prezentării raportului de guvernare. O serie de analişti susţin însă, potrivit Mediafax, că această criză financiară internaţională, care a generat probleme deosebit de grave unora dintre cele mai puternice instituţii financiare din lume, s-ar putea răsfrânge indirect asupra României, prin limitarea fluxurilor de capital şi prin reducerea apetitului pentru risc al investitorilor.

Premierul este însă optimist susţinând că Bursa din Bucureşti (care a căzut marţi cu 7,41%, aproape dublu decât în restul statelor din regiune) îşi va reveni, cotaţiile urmând să crească din nou odată cu încrederea investitorilor.

Tags: tariceanu  case  america  
4901 vizite
Distribuie pe