Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Guvernul vrea să construiască o centrală nucleară în Transilvania
Ziarul Financiar  - Vineri, 3 Octombrie 2008

Ministerul Economiei si Finantelor, proprietarul centralei nucleare de la Cernavoda, a inceput sa caute locatia pentru amplasarea celei de-a doua centrale nucleare, regiunea in care se afla mai multe potentiale amplasamente fiind Transilvania.

"Am inceput studiul de amplasament pentru o noua centrala nucleara", a declarat ieri Alexandru Sandulescu, seful Directiei de politici energetice din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), citat de Mediafax. Oficialul ministerului a mentionat ca noua centrala, a carei constructie ar urma sa inceapa in 2020, ar putea fi construita in Transilvania, autoritatile evaluand in aceasta regiune mai multe potentiale amplasamente.


Potrivit celor mai recente informatii, cea de-a doua centrala nucleara a Romaniei ar urma sa aiba pana la 4.800 de MW, in conditiile in care sunt analizate mai multe scenarii potrivit carora noua centrala ar urma sa aiba intre 2 si 4 unitati cu o putere de 600-1.200 de MW fiecare.

Romania are in prezent doua reactoare nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare de cate 700 de MW, iar pana in 2015 ar urma sa intre in functiune alte doua reactoare cu o capacitate instalata similara.

Anuntul privind inceperea studiilor pentru o noua centrala nucleara a fost facut anul trecut odata cu punerea in functiune a celui de-al doilea reactor nuclear de la Cernavoda. Sandulescu a mai spus ca MEF a reluat negocierile cu cei sase investitori selectati pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda. El a adaugat ca negocierile continua cu toate cele sase companii selectate, CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), ArcelorMittal Romania, RWE (Germania) si Iberdrola (Spania).

"Negocierile continua cu toti cei sase investitori", a spus oficialul MEF. Statul a decis sa majoreze cota Nuclearelectrica in proiect, dupa ce detaliile privind participatiile au fost deja agreate cu cei sase investitori, ceea ce a dus la intreruperea negocierilor.
Tags: centrala  nucleara  transilvania  
1777 vizite
Distribuie pe