Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu mai mergem la poliţie dacă ne buşim maşina
Libertatea  - Marti, 23 Iunie 2009
Procesul-verbal de constatare întocmit de poliţişti în cazul accidentelor fără victime va fi înlocuit, de la 1 iulie, de formularul-tip “Constatare amiabilă de accident”, ce se va putea obţine de la orice firmă de asigurare. Şoferii implicaţi în asemenea incidente nu vor mai avea de-a face cu agenţii de la “Rutieră”.

Constatarea unui accident în care nimeni nu a fost rănit se va face în lipsa poliţiştilor, ceea ce nu poate decât să-i bucure pe şoferii care “o vor comite” fie din cauză că au băut un pahar în plus, fie pentru că vor încălca vreo regulă de circulaţie.

Dacă formularul va fi semnat la faţa locului de ambii şoferi, iar în accident au fost implicate doar două maşini, poliţia nu va mai face cercetări.

Doar firma de asigurări va trebui să se convingă dacă cele scrise de conducătorii ce apar în fişă sunt reale.

Formularul, luat de la asiguratori

“Dacă nu sunt răniţi şi şoferii au completat formularul de constatare amiabilă de accident, nu mai e treaba poliţiştilor. Maşinile pot să fie făcute zob. Oamenii merg la firma de asigurări. Important e să nu fi lovit, din deviere, alte maşini sau bunuri stradale, pentru că atunci poliţiştii vor prelua ancheta”, ne-a declarat comisar şef Mihai Aguşoaie, şeful Serviciului Accidente din Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei. Dacă nu semnează ambii şoferi implicaţi într-un accident, poate fi cerut ajutorul poliţiei.

Formularul poate fi obţinut de la orice firmă de asigurări şi este valabil pe tot teritoriul ţării.

Dacă nu sunt victime, şoferii vor fi despăgubiţi

Potrivit asiguratorilor, şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere care nu au ca urmări victime omeneşti vor fi despăgubiţi indiferent de situaţie. “Poate avea parbrizul spart sau chiar ca maşina să fie tractată pe platformă, dacă nu există victime şi ambii şoferi semnează formularul de constatare pe cale amiabilă, asiguratorul îl va despăgubi pe cel în cauză”, ne-a declarat directorul de Relaţii cu Clienţii de la site-ul www.rca-ieftin.ro, Ciprian Tănase.
Tags: constatare  accident  politie  
2710 vizite
Distribuie pe