Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Ieşim în stradă!
Libertatea  - Sambata, 27 Iunie 2009

Haos în România! Micşorarea salariilor din Legea unică cu 40% scoate sindicatele în stradă. Funcţionarii publici şi profesorii dezaprobă decizia şi ameninţă cu proteste de amploare.

În urmă cu două zile, premierul Emil Boc declara că salariile actuale nu scad, iar Guvernul nu a inclus în viitoarea Lege unică de salarizare o decizie de micşorare cu 40% a lefurilor. El a fost însă contrazis, indirect, atât de ministrul muncii, Marian Sârbu, cât şi de secretarul de stat în ministerul de resort, Valentin Mocanu, prin anunţarea deciziei de reducere a salariilor bugetarilor.

De cealaltă parte, sindicatele ameninţă cu ieşirea în stradă. “Cu siguranţă vom ieşi în stradă şi ne vom apăra drepturile. Ne-am exprimat nemulţumirea faţă de reducerea cu 40% a grilei de salarizare. Sperăm să se ţină cont de punctul de vedere al sindicatelor”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică, Romel Neagu.

Mai mult, şi profesorii au ameninţat cu intrarea în grevă dacă lefurile scad. “Dacă ministrul muncii şi premierul, care au semnat acordul, nu şi-l mai asumă, noi redeschidem conflictul de muncă amânat în aprilie”, a declarat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.

Tags: proteste  strada  salarii  
1654 vizite
Distribuie pe