Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Băse, spaima bugetarilor
Evenimentul Zilei  - Joi, 30 Iulie 2009
Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Radio România Actualităţi, că se impune concedierea urgentă a unui număr mare de funcţionari "inutili", el precizând că Executviul ar trebui să renunţe la 20% dintre aceştia.

Şeful statului a somat Guvernul să ia măsuri urgente întrucât aparatul de stat este supradimensionat, iar foarte mulţi funcţionari sunt inutili şi menţinerea lor ar putea afecta resursele bugetare, în actualul context economic.

El a criticat Executivul pentru că tergiversează reducerea structurii aparatului de stat, în condiţiile în care premierul Boc a vorbit ieri despre restructurarea agenţiilor guvernamentale fără să anunţe însă măsuri concrete, ci, dimpotrivă, o amânare a deciziei, din motive ce ţin de cadrul legal.

Boc şi filosofii, puşi la colţul clasei

Şeful statului a spus că măsura reducerii aparatului de lucru al statului trebuie luată rapid, fără niciun fel de negocieri. Băsescu l-a ironizat pe Emil Boc, afirmând că îl admiră pentru faptul că încearcă să găsească o soluţie pe calea dialogului, însă nu mai este timp pentru negocieri.

Băsescu a estimat că 20% dintre funcţionari ar putea fi victimele măsurilor de restructurare. În stilul
caracteristic, preşedintele a comentat că se vor găsi mulţi "filosofi" care să iasă la televizor pentru a-l ataca pe această temă.

Intervenţia preşedintelui vine la doar o zi după ce premierul Emil Boc a anunţat că o decizie referitoare la reducerea numărului de agenţii guvernamentale ar putea fi luată abia la tomană, urmând ca până pe 14 august să se lucreze la un cadru legislativ care să permită desfiinţarea sau comasarea unor agenţii.

Boc a mai spus că, în acest weekend, va avea discuţii punctuale cu fiecare ministru în parte, pentru a ajunge la o soluţie legată de agenţiile aflate în subordinea acestora.Iniţial Coaliţia PD-L-PSD stabilise ca obiectiv reducerea cu 50% a numărului de agenţii, iar termenul limită era luna mai.
Tags: bugetari  concedieri  basescu  
2633 vizite
Distribuie pe