Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La fiecare două minute este bătută câte-o româncă
Libertatea  - Miercuri, 3 Martie 2010

Cu ochii vineţi, cu mâinile şi picioarele rupte, abuzate psihic sau date afară din casă în miez de noapte - aşa îşi duc viaţa de cuplu mai bine de un milion de românce.

Ajung la camera de gardă, la poliţie sau direct în cimitir. Cele mai rezistente însă acceptă fără să crâcnească pumn după pumn din partea partenerilor de viaţă şi nu se plâng nimănui.

Bărbaţii din România sunt aspri la mânie şi îşi plesnesc, la fiecare două minute, fără milă soţiile, concubinele sau iubitele.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj CURS, care arată că peste 1.200.000 de femei sunt agresate zilnic. Din acestea, numai câteva mii au curajul să depună plângere împotriva agresorilor, restul rezistând cu vitejie în faţa bătăilor repetate.

1.200.000 de incidente în fiecare zi

Puţine din ele ajung la spital, o mică parte la Institutul Naţional Medico- Legal pentru certificatul care constată agresiunea şi doar două procente dintre victime apelează la adăposturi sau consiliere telefonică. Multe din ele nu mai ajung însă nici la spital, ci direct în cimitir. Numai în ultimii cinci ani s-au înregistrat 723 de decese cauzate de violenţa domestică. Studiile mai arată că aproape 30% dintre români consideră că motivele principale ale violenţei domestice sunt lipsurile materiale şi alcoolul.

7531 vizite
Distribuie pe