Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Salariile profesorilor se vor majora cu 50%
Evenimentul Zilei  - Marti, 30 Septembrie 2008
Camera Deputaţilor a votat astăzi, în unanimitate, ordonanţa privind creşterea cu 50 de procente a salariilor cadrelor didactice. Cei 254 de deputaţi prezenţi au votat nominal, la propunerea viceliderului grupului PSD, Anghel Stanciu.
 
Social-democratul a dorit ca votul să aibă loc astfel, şi nu pe cartelă, cum se proceda în mod obişnuit, pentru a se evidenţia cine votează în favoarea acestei măsuri şi cine nu. În plen s-a aflat şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, cel care le-a reproşat ieri colegilor săi că au dezbătut legea în absenţa lui, "ca o clasă de elevi fără profesor". În sală au fost prezenţi şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Ieri, după o dezbatere care a durat mai puţin de o jumătate de oră, liderii partidelor politice s-au exprimat în favoarea proiectului de lege. Proiectul a trecut de Senat la începutul lunii aprilie. Guvernul anunţase deja majorarea, de la 1 octombrie, cu nouă procente, a remuneraţiei personalului din învăţământ.


Potrivit grilelor de salarizare elaborate de Guvern, salariul de baza brut pentru personalul didactic cu studii superioare debutant era, la începutul anului, de 761 de lei pe lună. Această sumă va fi majorată, de mâine, cu 50 de procente. Salariului unui profesor se calculează în funcţie de vechime şi de performanţe. La salariul de bază se adaugă mai multe sporuri, salariu de merit sau gradaţie de merit.

Tags: profesori  salarii  majorare  
1770 vizite
Distribuie pe