Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început Loteria Vizelor pentru SUA
Evenimentul Zilei  - Vineri, 8 Octombrie 2010

Programului anual "Loteria Vizelor", care pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă în Statele Unite persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple, dar stricte de calificare, se va desfăşura anul acesta numai online, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti.

Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer. România va participa în programul din acest an.

Programul din 2010 se va desfăşura numai online.

Înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4), se arată într-un comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov/ numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

Înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012, solicitanţii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html.

Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest ecran şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur.

ATENŢIE! Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără acest număr de confirmare.

Numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice.

Începând cu data de 1 mai 2011 solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov. Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu. Solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail.

Aveţi grijă la mesajele false

Mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false.

Solicitanţii trebuie să fie de asemenea, precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului DV în numele acestora. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor.

Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său.

Pentru mai multe informaţii referitoare la escrocherii, puteţi să vizitaţi pagina de internet care alertează publicul asupra înşelătoriilor legate de programul DV la adresa http://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf

5275 vizite
Distribuie pe