Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zoso a făcut farsa anului şi le-a dat m… la „ziarişti”
Florin Răchitan  - Vineri, 25 Martie 2011

Profitând de coincidenţa de a avea acelaşi nume de familie cu liderul de sindicat Marius Petcu, cercetat de DNA pentru luare de mită, unul dintre bloggerii români de top, Vali Petcu alias Zoso, a mutat ziua păcălelilor din 1 aprilie pe 25 martie, prinzându-i cu pantalonii în vine pe ziariştii celor mai mari trusturi media din România.

 

El a pretins că ar fi băiatul liderului de sindicat şi, sub pretextul că răspunde unor comentarii tipice de hateri, a postat pe blogul său un articol în care, aparent, se străduia să se distanţeze de tatăl său, pretinzând că nu au o relaţie apropiată.

 

Cu toate că textul cuprinde o sumedenie de indicii cu privire la caracterul ironic al articolului, iar cititorii fideli şi-au dat seama din prima că e o farsă, ce a urmat a fost un adevărat regal de prostie tipic românească.

 

La orele dimineţii au apărut hateri la grămadă şi semi-analfabeţi care ţineau neapărat să-şi exprime „opiniile” la secţiunea de comentarii. Fiecare hater analfabet îşi găsea „perechea” în câte-un intelectual rupt de lumea reală, care, de asemenea, îşi dorea foarte mult să-şi exprime teoriile proprii despre situaţia societăţii româneşti.

 

În puzderia de comentatori se găseau şi oameni care se grăbeau să-l „liniştească” pe Zoso, asigurându-l că presupusele relaţii de rudenie dintre blogger şi sindicalist nu au nici o influenţă asupra disponibilităţii lor de a-i citi blogul în continuare.

 

Nu a trecut mult timp până ce ştirea a fost „preluată” de principalele publicaţii şi televiziuni ale celor mai mari trusturi media din România. Atunci deja cititorii fideli ai blogului se ţineau de burtă de râs, iar Zoso şi-a aprins un trabuc urmărind evoluţia traficului.

 

Primii care au muşcat momeala au fost „profesioniştii” de la Realitatea TV, despre care tânărul manager de carton (pe model Răzvan Corneţeanu) declara răspicat în momentul în care a preluat „managementul” de la Vântu că în trustul cunoscut pentru reclamele aiurea la Rompetrol Service (nu, n-au nici o legătură cu sindicatele…dooohhh) se vor face ştiri numai după model BBC. Iar la prima ocazie au făcut exact ce spune Zoso de ani de zile, au dat copy-paste ca nişte retarzi, fără să se obosească măcar să dea un telefon, să li se confirme marea „descoperire” despre relaţia tată-fiu dintre Zoso şi Marius Petcu.

 

Următorii sugaci au fost cei de la Cotidianul.ro, fostul fief al intelectualismului românesc de mucava, ajuns un site făcut de looseri care numa’ visează să aibă traficul şi popularitatea blogului scris de un singur om.

 

Cireaşa de pe tort a fost felul în care a muşcat-o trustul care dă cu volume de Jules Verne în populaţie, Adevărul, cu speranţa că cineva le va citi şi fiţuicile care, nu-i aşa, reprezintă un model de succes în presa românească (lol) pe banii unuia care nu, nu a furat nimic de la popor cu Rompetrolu.

 

Mai trist e felul în care au reacţionat toate aceste redacţii în momentul în care şi-au dat seama că tocmai au participat la un bukake (pentru cei învăţaţi mai târziu cu Internetu, bukake e un termen din porno, intelectualii să caute pe Wikipedia).

 

Realitatea.net a întors-o ca la Ploieşti, străduindu-se să facă haz de necaz într-o încercare penibilă de a-l felicita pe Zoso pentru farsă, în timp ce restul publicaţiilor nu au găsit altă soluţie mai bună decât să şteargă, pur şi simplu, articolele de pe site-urile proprii. Aşa se face că la orele după-amiezii linkurile duceau spre pagini goale, pline de reclame pop-up enervante, care, în concepţia managerilor de Bucureşti cu cravata la gât, sunt deosebit de atractive pentru ăia zece cititori care le-au mai rămas, la Caracal.

 

Iar Gândul tocmai şi-a închis ediţia de print, de bine ce mergea, şi se va transforma încet-încet într-un fel de Cotidianul.ro. Noapte bună, Rromânia!

6165 vizite
Distribuie pe