Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elena Udrea – campanie la hârleţ, în pantaloni Dolce&Gabana
Gândul  - Vineri, 21 Noiembrie 2008

„Pentru cine săpăm groapa asta?” Bogdan Olteanu răspunde prompt: „Pentru altul, întot­deauna”. În pădurea de lân­gă comuna Jilava, asociaţia MaiMultVerde şi ING au adus volun­tari să planteze 30.000 de salcâmi. Au venit la plantări vedete şi politiceni.
 
Primul sosit este Bogdan Olteanu, gata echipat cu cizme de cauciuc şi mănuşi. Se uită cam buimac la puişorul de copac, mic de 20 de centimetri. Nu ştie cu ce să înceapă. „Am dat de o rădăcină. E rău?”, se încurcă el, cu cazmaua în aer. Din când în când, ridică ochii din pământ, să zâmbescă la pozat. Zice că n-a venit de dragul campaniei. „Dar de ce?”. Răspunde, candid: „Cum de ce? Fiindcă am fost invitat”. Cică oricum nu ţine cu dinţii de scaun.

„M-aş mulţumi şi cu o funcţie de deputat”, spune, între două brazde. Nici Elena Udrea n-ar fi venit la plantat din motiv de campanie. Mai degrabă din spirit civic, ne sugerează. Apoi chicoteşte: „Sunt la a patra acţiune de acest gen, în ultima lună. E nevoie de aşa ceva, pentru a trece de la gesturi la fapte. Ştim că nu din copacii plantaţi de noi se va schimba calitatea mediului, dar măcar putem să dăm un exemplu”. Doamna politician are pantaloni mulaţi, tenişi Dolce&Gabana şi bluză sclipicioasă. Când se apleacă, de fiecare dată i se dezgoleşte o bucăţică de piele, la spate. Parcă nu prea îi vine să dea la hârleţ. „Dar sapă şi doamnele? Ca să nu fac notă discordantă”, se bâlbâie.

După ce se convinge că doamnele nu sunt scutite, se aruncă printre ciulini, pune mâna pe cazma şi face prima groapă, înnămolindu-şi pantalonii cei buni. Dar îi iese o gaură mare, cât să încapă cinci pomi. „Nu aşa, daţi trei cazmale şi gata, că pomişorul e mic”, îi explică un voluntar. „Dar cum, nu trebuie rotunjită?”, se miră sincer doamna. „Şi punem şi apă?”. „Nu, aia vine singură, sâmbătă... de la ploaie”. „Şi copacul când începe să crească?”, se interesează ea, parcă sincer. De abia la primăvară, dacă are noroc şi nu-l fură nimeni, i se răspunde.

Discurs marca Geoană, cu piciorul pe cazma

Mircea Geoană zice că nici el nu e la primul plantat. A mai sădit pomi de curând, în Prahova - „ba chiar şi la Washington”, îl completează soţia – başca pomii sădiţi înainte de campanie. Brusc, devine foarte serios: „România trebuie să reîmpădurească un milion de hectare de pădure, pentru a ajunge la suprafaţa din ‘89. O să ne ia zece ani ca să plantăm atât”. Apoi, cu piciorul pe cazma, ţine un discurs depre tăierile ilegale, gatere, legi de mediu mai „ambiţioase”, vile de lux pe spaţii verzi şi simţul civic la români. Încheie cu un „avem în plan să salvăm economia naţională şi să creăm locuri de muncă”. Ultimii sosiţi la hârleţ au fost primarul Liviu Negoiţă şi Sulfina Barbu, împreună cu Silvian Ionescu, fostul şef al Gărzii de Mediu.

Tags: elena udrea  harlet  dolce gabana  
2173 vizite
Distribuie pe