Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
A murit Ion Dolănescu
Evenimentul Zilei  - Joi, 19 Martie 2009
Cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, a încetat din viaţă, azi, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardiac.

Născut pe 25 ianuarie 1944, acesta a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele Partidului România Mare.

Originar din satul Perşinari, judeţul Dâmboviţa, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune, a susţinut numeroase concerte.

Ion Dolănescu a murit în locuinţa sa din Capitală, în urma unui stop cardiac. Echipajul SMURD, care s-a deplasat la locuinţa acestuia din Bucureşti, a încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră.

”I s-au făcut manevre de resuscitare cardio-pulmonară, nu a răspuns la acestea şi la ora 16:05 a fost înregistrat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD.

Ion Dolănescu a colaborat cu nume mari din lumea muzicii populare, printre care Maria Tănase şi Maria Ciobanu. Între el şi Maria Ciobanu s-a consumat o frumoasă poveste de dragoste din care s-a născut Ionuţ Dolănescu, de asemenea artist popular şi vedetă tv. Pentru întreaga activitate, din 1970 şi până în 1996, i-a fost decernat Discul de Aur.

Printre şlagărele cunoscutului interpret se numără "Gorjule, grădina dulce" , "M-am născut lângă Carpaţi" , "Mândro, când ne iubeam noi",  "De când sunt pe-acest pământ" , "Să-mi trăiască nevestica" , "Neuitata mea, Maria".

Ion Dolănescu are doi fii, pe Ionuţ, fiul cel mare, şi pe Dragoş Carlos, născut în urma relaţiei pe care artistul a avut-o cu o studentă la medicină din Costarica, Margarita Valenciano.
Tags: ion  dolanescu  mort  


6341 vizite
Distribuie pe