Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Etnia română nu este demnă să rămână într-o Europă Unită”
Gândul  - Joi, 5 Februarie 2009

„Etnia română, dacă este reprezentată de aceste personaje specializate în violuri, nu este demnă să rămână într-o Europă unită”, consideră senatorul italian Piergiorgio Stiffoni, membru al formaţiunii de dreapta Liga Nordului.

Noul atac xenofob la adresa românilor venit din acestui partid a fost cauzat de arestarea, miercuri, a doi români din Napoli care au încercat să violeze o italiancă de 45 de ani.

Senatorul de 61 de ani s-a dezlănţuit cu declaraţii jignitoare la adresa românilor despre care a spus că au ca „specializare” violul şi i-a oferit drept exemplu de „imigraţie de cea mai proastă factură” care a invadat Italia după deschiderea graniţelor către Europa de Est, prin extinderea UE.

Pretenţia lui Stiffoni este exagerată din moment ce, potrivit corespondetului Agerpres la Roma, ministrul de Interne, Roberto Maroni, a recunoscut, recent, că românii sunt autorii a numai 9% dintre agresiunile sexuale din Italia, în timp ce 58% sunt comise de italieni.

Totuşi, violurile comise de români capătă imediat vizibilitate în presa centrală, câtă vreme ele reprezintă 31% din aceste fapte comise la Roma. „Acest raport este cauzat la Roma de o mai mare concentrare a românilor – n.r. şi tocmai de aceea urgenţa taberelor de nomazi este şi mai acută”, a declarat Maroni.

Roma încă mai luptă cu taberele de nomazi

Deşi recensământul celor care locuiesc ilegal la perfireria metropolei s-a încheiat în toamnă, autorităţile din Roma mai au încă de demolat taberelor de nomazi până în luna mai. Locuinţele abuzive ar trebui înlocuite cu „aşezări civilizate şi autorizate”, care să permită şcolarizarea copiilor – jumătate din populaţia taberelor şi exploataţi adesea pentru prostituţie sau cerşetorie.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, i-a avertizat pe violatori că Primăria se va constitui parte civilă în toate cazurile de violenţă sexuală înregistrate în oraş şi că va continua bătălia pentru a face capitala Italiei un oraş mai sigur. Primăria va cheltui 6,5 milioane euro numai pentru stâlpi de iluminat în cele 136 de „locuri critice” identificate de societatea de transport public, la care se vor adăuga sisteme de supraveghere video şi sporirea numărului de patrule.

Alemanno doreşte „separarea între buni şi răi”, a locuitorilor din tabere, cu încercarea de a oferi adăposturi sociale, programe de formare profesională şi şcolarizare pentru cei din prima categorie. Însă planul Primăriei Romei se loveşte de opoziţia primarilor din oraşele-satelit ale metropolei, dintre care niciunul nu vrea să găzduiască nomazi, chiar dacă li se vor construi locuinţe decente.

Încarcerarea lui Mailat va costa 1,5 milioane euro

După ce, săptămâna trecută, ministrul de Externe, Franco Frattini a cerut României un gest „de solidaritate europeană” prin primirea în închisori româneşti a românilor condamnaţi în Italia , Admninistraţia Penitenciarelor din această ţară a prezentat statistici privind costurile încarcerării românilor. Cei 2.723 de deţinuţi români din totalul de 58.000 persoane îâncarcerate în Italia costă Statul italian 400.000 euro pe zi, respectiv 144 euro pentru fiecare deţinut, arată Mediafax.

Cel mai mult 1,5 milioane euro va costa încarcearea pe 29 de ani a lui Nicolae Romuluis Mailat, cel care, în toamna lui 2007, a violat-o şi ucis-o pe Giovanna Regianni.

Tags: etnia  romana  europa  
2349 vizite
Distribuie pe