Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Miniştrii italieni propun castrarea violatorilor
Gândul  - Marti, 17 Februarie 2009
Am aşteptat să stingă luminile maşinii, iar apoi am spart un geam şi l-am obligat pe el să coboare. Fata am pus-o pe bancheta din spate şi pe urmă am intrat unul câte unul.“ Povestea relaxată a spus-o românul Mirel Huma de 21 de ani întregii prese italiene.

El alături de alţi trei conaţionali au violat o fată de 21 de ani, adăugând încă o infracţiune la cele peste 500 de agresiuni sexuale comise de români în Italia în ultimii ani. De altfel, potrivit statisticilor oficiale, românii sunt în topul agresorilor sexuali, urmaţi de marocani, albanezi şi tunisieni.

În procente, românii comit 9% din violurile din întreaga Italie şi 31% din cele petrecute la Roma. Pe fondul acestor statistici îngrijorătoare, oficialii italieni se împart în două. Ministrul Agriculturii, Luca Zaia, crede că toată lumea ar fi mult mai liniştită dacă s-ar introduce castrarea chimică.

Ministrul pentru Simplificarea legislativă, Roberto Calderoli, spune că lucrurile sunt mai complicate, el propune castrarea chirurgicală pentru reprimarea totală a instinctelor sexuale ale unor astfel de indivizi. Până la clarificarea problemei, italienii scot 30.000 de militari pe străzi şi autorizează „poterele antivioluri“ civile.

Victime colaterale sunt pe termen scurt românii cinstiţi din Italia, care sunt luaţi la ţintă de rasiştii puşi pe răzbunare. Victimele pe termen lung am putea fi însă noi, infractorii români asupra cărora se exercită o presiune mare în Italia vor alege în curând să se întoarcă în ţară, unde autorităţile nu au nici un plan de a contracara creşterea infracţionalităţii. Până atunci, avem un răspuns de la Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Moderaţii italieni trag spre dreapta

Subsecretarul de stat de la Ministerul de interne Alfredo Mantovano, reprezentant al formaţiunii Alianţa Naţională, a menţionat sec că aceste propuneri sunt o „provocare”, dar că ele reprezintă totuşi semnale clare ale exasperării multor cetăţeni pe fondul comiterii violurilor. Corriere della Sera relatează la rândul său că ministrul de interne, Roberto Maroni, are deja în lucru un proiect de decret-lege antivioluri, prin care vor fi autorizate patrule şi gărzi civile din cartiere.

De asemenea, de acum înainte, va fi interzisă cercetarea la domiciliu pentru violatori, cei acuzaţi fiind trimişi direct în închisoare. Proiectul respectiv de decret-lege ar urma să fie discutat în guvern cel mai devreme luni sau în zilele următoare, după cum a anunţat primarul Romei, Gianni Alemanno.

Chiar şi opoziţia şi-a ridicat glasul în ceea priveşte mulţimea cazurilor de violuri grave din ultimele săptămâni. Liderul Uniunii de Centru (UdC), Pier Ferdinando Casini, a acuzat însă puterea pentru falimentul siguranţei publice, ce a dus la aceste cazuri.

Ministrul administraţiei publice, Renato Brunetta, a criticat şi el organizarea corpurilor poliţieneşti, explicând că prea mulţi dintre poliţişti stau în spatele birourilor şi prea puţini în stradă pentru a asigura ordinea şi liniştea cetăţenilor.

Tags: violatori  romani  castrare  
4012 vizite
Distribuie pe