Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gyurcsany Ferenc demisionează de la conducerea Ungariei
Hotnews  - Sambata, 21 Martie 2009
Premierul ungar Ferenc Gyurcsany a propus sambata formarea unui nou guvern, sub conducerea unui nou prim-ministru care sa scoata tara din criza, informeaza Reuters.

"Gestionarea crizei si  alte modificari ce trebuie facute necesita un sprijin politic si social mai puternic decat in prezent", a spus premierul in functie, prezent la un congres al Partidului Socialist Ungar (MSZP).


"Inteleg ca sunt privit ca un obstacol in calea reformelor, in calea unui guvern cu sustinere majoritara si o opozitie responsabila", a adaugat el. "Sper ca este intr-adevar asa, pentru ca voi elimina acest obstacol chiar acum. Propun formarea unui nou guvern sub conducerea unui nou premier", a incheiat Ferenc Gyurcsany.

Liderul socialist conduce guvernul inca din 2004, devenit minoritar din aprilie 2008, cand Democratii Liberi s-au retras din coalitia de guvernare.

Gyurcsany planuieste sa initieze o asa-numita "motiune de neincredere constructiva". Mai exact, daca cel putin o cincime dintre deputati sprijina motiunea, un nou candidat pentru functia de premier este ales, iar Parlamentul voteaza demiterea celui in exercitiu si instalarea celui nou. Procedura nu va determina alegeri anticipate.

"In sens juridic, nu va fi o demisie, ci o motiune de neincredere constructiva, initiata de premier", a spus o sursa apropiata lui Gyurcsany, citata de Reuters. "Daca va exista majoritate parlamentara, am putea avea un nou premier pana la jumatatea lunii aprilie", a adaugat sursa.

Gyurcsany vrea totusi sa pastreze functia de presedinte al socialistilor, pentru care au loc alegeri la congresul acestora de sambata si duminica.

Confruntata cu criza globala, Ungaria a primit recent un imprumut in valoare de 25,1 miliarde de dolari de la FMI si alte institutii financiare.
Tags: gyurcsany  ferenc  demisie  ungaria  
2870 vizite
Distribuie pe