Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
E posibil să călătorim fără vize în America peste câteva luni
Gândul  - Luni, 27 Octombrie 2008

România, alături de Bulgaria, Polonia, Cipru, Grecia şi Malta, ar putea fi inclusă în programul Visa Waiver "în următoarele câteva luni", a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoff, citat de cotidianul Financial Times în ediţia electronică.

Chertoff a făcut aceste declaraţii înaintea unui turneu pe care urmează să îl efectueze în Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania şi Slovacia, state europene care, alături de Coreea de Sud, s-au alăturat programului Visa Waiver.

Decizia de a permite cetăţenilor acestor state să călătorească în Statele Unite fără vize a redus o parte din tensiunile transatlantice, scrie publicaţia britanică. Statele Unite nu au aprobat însă participarea Greciei la acest program, o serie de voci susţinând că Washingtonul pedepseşte astfel Atena pentru decizia de a bloca eforturile Macedoniei de aderare la NATO.

Chertoff a calificat însă aceste speculaţii drept "prostii", subliniind că Grecia se va alătura programului imediat ce va semna acordurile necesare. "Nu au fost pregătiţi să le semneze sau încearcă să negocieze schimbarea lor, dar nu vom crea standarde separate pentru fiecare ţară", a adăugat oficialul american.

El a subliniat că se aşteaptă ca celelalte ţări care depun eforturi pentru aderarea la programul Visa Waiver, România, Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta şi Polonia, să fie acceptate "în următoarele câteva luni".

Tags: viza  america  calatorie  
5891 vizite
Distribuie pe