Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
România vrea să anexeze o parte din Ucraina?
Hotnews  - Marti, 28 Octombrie 2008
Romania nu renunta la pretentiile sale asupra unei parti din teritoriul care intra acum in componenta Ucrainei, se sustine in raportul publicat de Centrul pentru problemele societatii civile de la Kiev si citat de RIA Novyi region.

“Dezvoltarea normala a relatiilor interstatale este impiedicata de exploatarea tendentioasa de catre Bucuresti a unor probleme de istorie, in primul rand fiind vorba de apartenenta national-teritoriala a nordului Bucovinei, a tinuturilor Herta, Hotin si a regiunii Ismail din Basarabia. Promovand consecvent politica “pasilor mici” in privinta Basarabiei si a nordului Bucovinei, Romania incearca sa integreze aceste teritorii mai intai in planurile ei economice si culturale, dupa care in cele politice”, se spune in document.

“Romania depune eforturi pentru a forma propriul ei spatiu cultural, care iese dincolo de granitele tarii. Activitatea comunitatilor culturale romanesti in Ucraina a capatat o nuanta politica. Comunitatile romanesti sporesc presiunea inclusiv asupra autoritatilor oficiale ale regiunii Cernauti”, afirma textul.
Tags: ucraina  anexare  romania  
3105 vizite
Distribuie pe