Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iulia l-a convins pe Putin să-i dea gaz
Evenimentul Zilei  - Luni, 19 Ianuarie 2009
Delegaţia ucrainiană Naftogaz CEO, condusă de Oleh Dubyna, a semnat la Moscova contractul de furnizare a gazelor din Rusia pentru perioada 2009-2019 şi acordul pentru tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, pentru aceeaşi perioadă.

Contractul a fost semnat astăzi în prezenţa celor doi premieri Iulia Timoşenko şi Vladimir Putin, care ieri au căzut de acord cu privire la tariful de furnizare a gazului. În urma înţelegerii, Ucraina urmează să plătească mai puţin cu 20% faţă de beneficiarii europeni, preţul a 1.000 de metri cubi de gaz ajungând astfel la 450 de dolari.

Acelaşi acord prevede ca Ucraina să nu majoreze taxele de tranzit pentru gazele provenite  din Rusia.

Luni după-amiază, premierul rus Vladimir Putin a adresat Comisiei Europene cererea de înregistrare a acordului cu Ucraina.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin a precizat că şeful Guvernului de la Moscova a avut o discuţie telefonică cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care anunţa sfârşitul crizei gazului şi semnarea acordului cu Ucraina.

Tags: gaz  putin  iulia timosenko  
3667 vizite
Distribuie pe