Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primii blugi nord-coreeni, de vânzare în Suedia
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 2 Decembrie 2009
Prima pereche de blugi provenind din Coreea de Nord va pusă în vânzare, vineri, în Suedia, de către o mică societate, marcând astfel o intrare neaşteptată în Occident a unui produs dintr-un regim comunist rupt de restul lumii, scrie AFP.

Aproape 1.100 de perechi de blugi Noko Jeans, o prescurtare a numelui ţării, vor fi disponibile în mai multe magazine din Suedia şi pe Internet, la preţul de 150 de euro, mai mult decât venitul lunar în Coreea de Nord, una dintre cele mai sărace ţări din lume.

Istoria pantalonilor, fabricaţi în capitala ţării, începe la jumătatea anului 2007 când trei tineri suedezi, Jacob Aaström, Tor Rauden Källstigen şi Jakob Ohlsson au luat legătura cu autorităţile nord coreene. „După un an de întâlniri oficiale am putut intra în ţară”, explică cei trei într-un comunicat de presă.

Producerea a două modele a început la jumătatea acestui an, după depăşirea mai multor obstacole, cum ar fi refuzul celei mai mari fabrici de confecţii de a-şi oferi sprijinul.

Vânduţi în Suedia, una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume, pantalonii
nu vor putea fi purtaţi în Coreea de Nord, unde nu sunt acceptaţi ca ţinută publică de către regimul stalinist al lui Kim Jong-II.

„Sperăm ca într-o zi să putem face haine pe care prietenii noştri să le poată purta”, au declarat suedezii.

Tags: blugi  coreea  suedia  
4455 vizite
Distribuie pe