Locale Altele
Sambata, 26 Noiembrie 2022
Sam, 26 Nov 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
53.000 de copii chinezi, îmbolnăviţi de melamina din lapte
Gândul  - Marti, 23 Septembrie 2008

Scandalul laptelui contaminat “made in China” ia proporţii neaşteptate, după ce preşedintele chinez a pus criza pe seama corupţiei din Partidul Comunist, iar un nou comunicat oficial ridică la 53.000 numărul copiilor care s-au îmbolnăvit în urma consumului de lapte îmbogăţit cu melamină.
 
“Aceste afaceri arată că anumite cadre de partid au pierdut simţul principiului interesului general şi al responsabilităţii”, i-a acuzat preşedintele Hu Jintao pe membrii de partid din provinciile afectate de criză, notează cotidianul francez Le Monde.

Scandalul contaminării a atras din nou atenţia întregii lumi asupra eşecurilor în materie de igienă şi calitate a produselor alimentare chinezeşti. De această dată, prezenţa melaminei în laptele praf pentru bebeluşi confirmă însă şi implicarea unor actori importanţi din industria produselor lactate. Guvernul din Hong Kong a anunţat că testele oficiale efectuate au identificat melamina şi în laptele praf produs de compania elveţiană Nestle în China, notează Mediafax.

Corupţia denunţată de liderul de la Beijing nu este nouă: în 2007, fostul director al organizaţiei pentru securitatea alimentară a fost executat pentru că a aprobat punerea în vânzare a unor medicamente care au provocat moartea a sute de persoane. Zeci de persoane au murit în America Latină după ce au folosit pastă de dinţi “îmbogăţită” cu o substanţă folosită în antigel, 4.000 de câini şi pisici au murit în Statele Unite în urma consumului de hrană “specială” pentru animalele de companie. De această dată însă, este vorba despre copii. Mai precis, peste 53.000 de copii au avut nevoie de îngrijiri în China, dintre care aproape 13.000 rămân internaţi în spital, după ce au consumat lapte cu melamină.

Tags: china  lapte  melamina  
3157 vizite
Distribuie pe