Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Chips-uri cu melamina, descoperite la Debrecen
Hotnews  - Miercuri, 8 Octombrie 2008
Cantitati importante de melamina au fost descoperite in chips-uri cu aroma de branza importate din China, au anuntat miercuri autoritatile ungare, citate de AFP. "Chips-urile cu branza contaminate cu melamina au fost desciperite la Debrecen, in estul Ungariei, la un control de rutina, la data de 30 septembrie, a anuntat Secretariatul de Stat in Agricultura.

Chips-urile importate din China de catre firma P-Nut Crackers Chips Snack World contineau 19,9 miligrame de melamina la kilogram, mult peste valoarea maxima admisa, de 2,5 miligrame/kilogram.


Autoritatile din Ungaria au inchis depozitul firmei importatoare si au prevenit autoritatile sanitare din Uniunea Europeana. Autoritatile ungare incearca sa stabileasca ce cantitate de produse a fost contaminata si unde au fost comercializare astfel de produse.

Aceasta este a doua alerta cu produse contaminate cu melamina in Ungaria in descurs de doar 3 zile. Luni, urme de melamina au fost descoperite si in unele restaurante chinezesti de pe teritoriul Ungariei. In plus, Nestle Ungaria efectueaza teste pentru a stabili daca o cantitate de 5,5 tone de lapte praf importat din Thailanda, care nu a fost deocamdata pus in vanzare, contine urme de melamina.

Melamina este o substanta toxica utilizata in procesul de productie a maselor plastice. In China, cel putin 4 copii au murit si alti 53 de mii s-au imbolnavit dupa ce au fost hraniti cu lapte praf ce continea melamina peste limita admisa.
Tags: melamina  chips  ungaria  
3250 vizite
Distribuie pe