Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soldaţii germani, “prea beţi şi prea graşi” pentru a lupta
Gândul  - Joi, 4 Decembrie 2008

Soldaţii germani din Afganistan au o reputaţie cel puţin proastă. Mai întâi, s-a spus despre ei că nu vor să lupte. După aceea, li s-a reproşat că au eşuat în principala lor misiune din Afganistan, aceea de a instrui poliţia locală.

Acum, un raport parlamentar german relevă şi probabila cauză pentru eşecul celor aproximativ 3.500 de soldaţi: aceştia sunt prea graşi şi prea beţi pentru a lupta.

În 2007, forţele germane din Afganistan au consumat 1,7 milioane de halbe de bere şi 90.000 sticle de vin. În primele şase luni ale acestui an, nemţii au dat gata 896.000 de halbe de bere. Prin comparaţie, trupelor americane şi britanice le este interzis cu desăvârşire consumul de alcool. “Da, este adevărat, soldaţii germani din Kunduz au dreptul la două halbe de bere pe zi”, a confirmat locotenent-colonelul Rainer Zaude, purtător de cuvânt al forţelor germane, potrivit publicaţiei britanice The Times.

Mai mult, un raport al forţelor armate germane susţine că 40% dintre soldaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani sunt obezi, comparativ cu doar 35% din populaţia civilă de aceeaşi vârstă. Raportul conchide că trupele germane au o dietă nesănătoasă, constând în cârnaţi şi bere, fără pic de legume sau fructe.

Reinhold Robbe, comisarul parlamentar pentru forţele armate germane a sintetizat situaţia cu vorbele: “Pur şi simplu, soldaţii sunt prea graşi, se antrenează prea puţin şi nu au grijă de dieta lor”.

În total, 21 de soldaţi germani şi-au pierdut viaţa în Afganistan din 2001 încoace, inclusiv doi, luna trecută, în provincia Kunduz.

Tags: soldati  germani  grasi  
2001 vizite
Distribuie pe