Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Un ziarist irakian a aruncat cu pantofii in presedintele Bush - VIDEO
Hotnews  - Luni, 15 Decembrie 2008
Un ziarist irakian a aruncat, duminica, cu pantofii in presedintele american George W. Bush si l-a insultat in momentul in care acesta ii strangea mana premierului irakian, in sediul Guvernului din Bagdad, anunta AFP.

In timpul intalnirii dintre Bush si premierul Nuri al-Maliki, care a avut loc in cadrul biroului acestuia din urma, un ziarist irakian, asezat in planul trei, a strigat: "Este sarutul de adio, caine" si si-a aruncat pantofii, unul cate unul, inspre presedintele american.

George W. Bush, care a scapat insa neatins, in timp ce Nuri al-Maliki a incercat sa-l protejeze pe liderul american.

Jurnalistul irakian, Muntazer al-Zaidi, de la canalul sunnit si antiamerican al-Bagdadia, a fost evacuat de fortele de ordine in timp ce striga inspre Bush: "Sunteti responsabil de moartea a mii de irakieni".

Initial, presedintele american a zambit, dar ulterior a abordat o mina serioasa, dupa ce a vazut numarul agentilor de securitate mobilizati in urma incidentului. Jurnalistii irakieni s-au ridicat in picioare pentru a se scuza pentru incident.

"Nu va ingrijorati. Va multumesc pentru ca va scuzati in numele poporului irakian. Acest gest nu m-a deranjat. Si, daca vreti sa stiti tot, e vorba de un pantof de masura 10 (44 in Romania, n.r.)", a glumit Bush.

Liderul american a afirmat ca nu a simtit nici cea mai mica amenintare. "Pana la urma, acest om a aruncat cu un pantof in mine ... Este o maniera de a atrage atentia", a adaugat el.

Urme de sange erau vizibile la locul de unde a fost ridicat ziaristul de catre agentii de securitate.

George W.Bush a efectuat, duminica, o vizita-surpriza in Irak.
Tags: pantof  ziarist  bush  


2234 vizite
Distribuie pe