Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Premierul chinez atacat cu un pantof în Anglia
Hotnews  - Luni, 2 Februarie 2009
Ideea ziaristului irakian care si-a aruncat pantofii in George W. Bush face prozeliti: un manifestant a aruncat luni cu un pantof in directia premierul chinez Wen Jiabao, care sustinea un discurs la Universitatea din Cambridge, in ultima zi a vizitei sale in Marea Britanie, relateaza AFP.

Protestatarul s-a ridicat si a aruncat cu un pantof sport inspre liderul chinez, strigand "Este scandalos!".

Primul-ministru a scapat neatins, iar protestatarul a fost imobilizat imediat de fortele de ordine si scos din sala.

Pantoful a cazut la mai putin de un metru de premierul chinez.

Manifestantul, un tanar cu alura occidentala imbracat in tricou, a strigat: "Este un dictator, cum puteti sa incurajati minciunile pe care le povesteste? Nu-l contrazice nimeni!", a spus el, inainte de a sufla intr-un fluier.

"Ridicati-va si protestati", a continuat tanarul, adresandu-se asistentei, inainte de a fi ridicat de serviciile de securitate. Reactia publicului nu a fost insa cea scontata de protestatar: "Rusine, rusine", i-au strigat spectatorii. Impasibil, premierul chinez nu schitat nicio miscare in timpul incidentului, iar dupa ce si-a reluat discursul l-a dojenit pe tanar.

"Acest comportament demn de dispret nu ar trebui sa interfereze in ceea ce priveste prietenia dintre China si Marea Britanie", a declarat el, in aplauzele asistentei, compusa in special din studenti chinezi.
Tags: pantof  premier  china  


2056 vizite
Distribuie pe