Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima femeie care a trecut înot Oceanul Atlantic
Evenimentul Zilei  - Luni, 9 Februarie 2009
O americancă de 56 de ani din Colorado a devenit prima femeie care a traversat înot Oceanul Atlantic, ajungând în insulele Trinidad Tobago după o cursă de 24 de zile, anunţă „The Daily Telegraph“.

Temerara înotătoare, pe nume Jennifer Figge, a pornit pe 12 ianuarie din insulele Capului Verde, ţinta iniţială fiind insulele Bahamas. Vânturile puternice şi valurile de peste nouă metri au făcut ca traseul să devieze peste 1.600 de kilometri spre sud-vest, către plajele din Trinidad Tobago, unde Figge a ajuns pe 5 februarie. Aceasta intenţionează să-şi continue odiseea, urmă toarea destinaţie fiind Insulele Virgine Britanice, unde estimează că va ajunge către sfârşitul acestei luni.

Pe toată distanţa parcursă înot, Figge a fost însoţită de o ambarcaţiune. Programul zilnic începea la ora 7.00 dimineaţa cu micul dejun, constând în paste sau cartofi copţi. Cina era compusă din multă carne, peşte sau unt de arahide, pentru a suplini cele circa 8.000 de calorii consumate zilnic.

Cea mai lungă perioadă petrecută în apele reci ale Atlanticului a fost de opt ore, iar cea mai scurtă de numai 21 de minute „Nu mi-a fost frică niciodată“, a declarat Figge, care a întâlnit în cursa ei balene, ţestoase sau delfini, dar nici un rechin. „În retrospectivă, ştiu că nu aş fi făcut altfel. Oricând pot înota în piscină“, conchide aceasta.

Prima traversare înot a Atlanticului a fost realizată în urmă cu un deceniu de înotătorul francez Benoit Lecomte, care a parcurs cei 6.400 de kilometri dintre Massachusetts şi Franţa în 73 de zile.

Tags: jennifer  figge  atlantic  inot  
2829 vizite
Distribuie pe