Astfel, conform inspectorului veterinar şef al Rusiei, Nikolai Vlasov, dacă vă temeţi că aţi fost contaminaţi cu gripa porcină, tot ce aveţi de făcut este să daţi peste cap un păhărel de vodcă. Sau poate mai multe.
"Teoretic, dacă scufundăm o bucăţică de carne infestată cu virusul gripei porcine într-un pahar cu vodcă, în maximum două-trei zile virusul este anihilat", a explicat Vlasov, adăugând că, în practică, totuşi acest lucru este greu de imaginat.
De aceea, el le-a recomandat ruşilor ca la primele suspiciuni, febră, ameţeli, greţuri, simptomele gripei porcine semănând cu cele ale gripei obişnuite, să recurgă la preparatul medicamentos Ramantadin şi să se adreseze medicului, iar în caz de nevoie să poarte o mască de tifon. Autorităţile de la Moscova au avertizat luni că Rusia ar putea afectată în vară de virusul gripei porcine.