Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fost baschetbalist turc, cel mai înalt om din lume
Libertatea  - Sambata, 19 Septembrie 2009
Turcul Sultan Kosen (2,47 m), fost jucător profesionist de baschet, a fost desemnat oficial cel mai înalt om din lume, cu ocazia prezentării ediţiei 2010 a Cărţii Recordurilor, care a avut loc la Londra.

Kosen, în vârstă de 26 ani, forţat să renunţe la baschet din cauza unei accidentări la spate, posedă totodată cele mai mari mâni şi picioare din lume, palmele sale măsurând 27,5 cm, iar tălpile picioarelor 36,5 cm.

Cu ocazia ceremoniei de la Londra, turcul a dezvăluit că a avut mereu probleme cu femeile, nereuşind să-şi găsească perechea din cauza staturii sale impresionante.

”Sper ca acum, când am devenit faimos, voi putea cunoaşte multe femei. Mi-aş dori să mă căsătoresc într-o zi”, a declarat Sultan Kosen.

Fostul baschetbalist s-a dezvoltat normal până la vârsta de 10 ani, când o tumoare la glanda pituitară (care i-a fost între timp extirpată) i-a dereglat ritmul de creştere.

Dacă Sultan Kosen a fost desemnat oficial cel mai înalt om din lume, "Guinness Book of Records" l-a recunoscut şi pe cel mai scund cetăţean al planetei, chinezul He Pingping, cu o înălţime de doar 73 cm.
Tags: kosen  turc  inalt  
2452 vizite
Distribuie pe