Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Armata rusă recrutează puştoaice
Evenimentul Zilei  - Duminica, 28 Septembrie 2008
Primul pension militar de fete şi-a deschis de curând porţile la Moscova, pentru 180 de tinere, care visează să urmeze o carieră militară, informează AFP.
 
Sunt fiice de ofiţeri superiori ruşi, dar şi urmaşe ale soldaţilor căzuţi în luptă. Pe lângă cursurile clasice, adolescentele primesc lecţii de călărie, de taekwondo, învaţă să gătească şi să coasă, într-o notă aparent elitistă.

Războiul, compatibil cu femeia


Încă de pe acum, puştoaicele care aspiră la calitatea de superfemei nu se consideră cu nimic mai prejos decât bărbaţii. „Nu cred că războiul şi femeia ar fi două noţiuni incompatibile. Mai mult, femeile sunt mult mai puternice decât bărbaţii“, afirmă Maşa Monakova, o blondă timidă de doar 14 ani.

Fiică de militar, adolescenta venită din regiunea Kabarovsk, aflată în Extremul-Orient rus, doreşte să devină translator militar. Ini- ţiativa aparţine preşedintelui Medvedev, care a luat decizia de a crea condiţii „speciale“ pentru fetele militarilor care îşi fac stagiul departe de casă sau care au decedat în conflictele postsovietice.

Cazare şi masă de cinci stele

Situat într-unul dintre cartierele prestigioase ale Moscovei, pensionul a fost renovat şi amenajat complet dintr-o veche cazarmă construită pe vremea lui Stalin.

„Avem cursuri de dans, de călărie, practicăm yoga. Şi primim cinci mese pe zi“, precizează Lena Shadura, 14 ani, al cărei tată a căzut pe frontul din Cecenia, în 1999. Lena este hotărâtă să urmeze o carieră sub arme. „Ca să-mi apăr patria“, îşi motivează ea alegerea.

Adolescenta venită dintr-un sătuc aflat în Munţii Urali consideră că „la pension este Raiul pe Pământ“: camere de doar două persoane cu grup sanitar propriu, mobilă modernă, televizor şi aparatură electronică Hi-Fi, curte cu grădină plină de flori, iaz cu raţe, sală de sport şi de dans, cantină care aduce a restaurant; toate acestea îi fac pe rarii vizitatori acceptaţi să considere că pensionul este destinat mai mult celor din elita militară rusă decât fiicelor militarilor de rang inferior.

ŢINUTĂ

Îmbrăcate după ultima modă


Valentin Yudashkin, celebrul creator de modă rus, a gândit pentru fetele din pension o întreagă garderobă: uniformă bleu pentru ţinuta de zi, costum de reiat pentru Sărbători şi blugi pentru zilele de weekend. Fiecare dintre ele a mai primit cadou şi cinci perechi de încălţăminte - de la adidaşi până la pantofi cu toc.

Tags: rusoaice  militari  pension  
7112 vizite
Distribuie pe