Locale Altele
Joi, 29 Septembrie 2022
Joi, 29 Sept 2022
Dădaca Fran: „Eu sunt din România!“
Evenimentul Zilei  - Joi, 2 Octombrie 2008
Inconfundabilă pentru vocea nazală, accentul de Queens (un cartier din New York - n.r.) şi râsul „colorat“, „dădaca“ Fran Drescher, aflată în aceste zile în România, participă la mai multe acţiuni de luptă împotriva cancerului, în calitate de emisar al Departamentului de Stat al SUA pe probleme de sănătate a femeilor.
 
Ea însăşi supravieţuitoare a acestei boli - actriţa americană a reuşit să învingă cancerul uterin -, Fran Drescher împărtăşeşte acum din experienţa ei într-un turneu care, pe lângă România, mai include ţări ca Ungaria, Polonia şi Kosovo.

Vedeta, care a împlinit ieri 51 de ani, a dorit ca prima ţară din acest turneu să fie România deoarece, după cum a mărturisit, are origini româneşti. „Străbunica mea este din Focşani şi, în urmă cu mulţi ani, a emigrat în SUA. Iată că acum, după atâta vreme, eu mă întorc aici, în ţara din care a plecat ea. În România mă simt ca acasă. Eu sunt din România!“, a declarat Fran Drescher.

Luptă împotriva cancerului

Starul din serialul „Dădaca/The Nanny“, un sitcom de succes care a rulat în toată lumea, a fost diagnosticată cu cancer uterin în urmă cu opt ani. „Ceea ce nu ştim este ceea ce ne ucide. A fost nevoie de doi ani şi de opt doctori pentru ca eu să am un diagnostic corect. Eu sunt o supravieţuitoare a cancerului, pentru că boala a fost depistată într-un stadiu incipient“, a spus actriţa.

„Femeile trebuie să înveţe să identifice primele semne ale acestei boli, trebuie să facă regulat controale. Vreau să aduc mesajul meu în România, pentru că acum putem salva vieţi“, a adăugat ea.

Fran Drescher este fondatoarea organizaţiei non-profit „Cancer Schmancer“, care are ca scop prevenirea bolii şi luptă pentru detectarea maladiei în stare incipientă, şi, totodată, a scris şi o carte, „Cancer Schmancer“. „Cred că orice celebritate ar trebui să se implice într-o astfel de cauză, să lupte pentru ceva, nu neapărat împotriva cancerului. Noi avem puterea să atragem presa, care, la rândul ei, informează“, a mai spus vedeta.

Între proiectele umanitare şi cele de film

Vizita în România, desfăşurată între 30 septembrie şi 4 octombrie, va mai include o întâlnire cu elevi de liceu din Bucureşti şi Ploieşti, cu care va discuta despre modalităţi de prevenire a cancerului, precum şi cu membri ai societăţii civile care luptă împotriva acestei boli. Totodată, în această seară, actriţa americană va participa la acţiunea de luptă împotriva cancerului „Iluminare“, desfăşurată în toată lumea pe 1 octombrie, când clădiri importante din diferite ţări sunt luminate în roz.

Fran Drescher este invitatul special al organizatorilor evenimentului, Fundaţia Renaşterea, şi va aprinde luminile pe Arcul de Triumf, monument ales în acest an pentru acţiunea „Iluminare“.

Implicată în lupta împotriva cancerului, Fran Drescher a mărturisit că mai are totuşi timp şi pentru unele proiecte legate de showbiz. „În momentul acesta, fac doar ceea ce mă interesează cu adevărat“, a mărturisit actriţa.

„Am terminat o producţie la Lincoln Center, musicalul «Camelot», am apărut ca invitat special într-un serial realizat de HBO, am terminat de scris un scenariu pentru o comedie romantică şi, de asemenea, am terminat de scris şi prima carte de poveşti pentru copii“, a mai spus ea.

CARTE DE VIZITĂ

O voce celebră

Deşi a avut apariţii în pelicule ca „Saturday Night Fever“ sau „The Cadillac Man“, Fran Drescher a devenit celebră datorită serialului „Dădaca“, în care a jucat între anii 1993 şi 1999. Dădaca Fran Fine, angajată să aibă grijă de copiii lui Maxwell Sheffield, un producător de pe Broadway, a devenit în scurt timp un personaj foarte îndrăgit, iar serialul a fost un succes care a atras invitaţi speciali ca Elton John, Michael Bolton, Ray Charles sau Pamela Anderson.

Ceea ce la începutul carierei a fost un mare dezavantaj pentru actriţă - vocea nazală şi accentul puternic de Queens - s-a transformat într-un atu, odată cu rolul Fran Fine, parţial biografic. Ca şi personajul său, Fran s-a născut în Queens, iar părinţii ei se numesc, de asemenea, Sylvia şi Morty. Fran Drescher a fost căsătorită timp de 21 de ani, din 1978 până în 1999, cu Peter Marc Jacobson, iubitul său din liceu, producător executiv al serialului „The Nanny“.

Tags: dadaca  fran  cancer  
1976 vizite
Distribuie pe