Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Un avion a aterizat forţat într-un râu din New York - VIDEO
Evenimentul Zilei  - Vineri, 16 Ianuarie 2009
Un avion de tip Airbus 320 a aterizat forţat ieri, în râul Hudson, din New York, după ce ar fi lovit un stol de păsări. Potrivt autorităţilor, toţi pasagerii au scăpat cu viaţă, informează CNN.

Cursa 1549 se îndrepta spre Carolina de Nord, cu peste 135 de pasageri la bord. La numai trei minute de la decolare, pasagerii au auzit o explozie puternică, informează unul din oamenii salvați din apele râului.

Piloţii au încercat să se întoarcă pe aeroporul La Guardia, din New York, dar au fost nevoiţi să aterizeze pe Râul Hudson. Oficialii anchetează informaţiile conform cărora avionul a pierdut putere după ce a lovit un stol de păsări, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din New York.

Salvare miraculoasă


Avionul a rămas la suprafaţa apei iar pasagerii au reuşit să se urce pe aripile aeronavei în aşteptarea autorităţilor. Departamentul de pompieri al oraşului şi feriboturile locale au lansat o operaţiune de salvare în apele îngheţate ale râului. Patru pasageri care sufereau de hipotermie au  fost transportaţi la spitalul Roosevelt din New York.

Pasagerii au felicitat piloţii pentru că le-au salvat viaţa. FBI a anunţat că nu are nici o informaţie care să indice că prăbuşirea avionului ar fi un act terorist.

Tags: avion  hudson  new york  


2519 vizite
Distribuie pe