Locale Altele
Joi, 30 Martie 2023
Joi, 30 Mar 2023
S-a confirmat oficial: „Tigrii lui Arkan” îi caută pe ţiganii ucigaşi
Florin Răchitan  - Miercuri, 11 Februarie 2009

Cotidianul austriac STOP, citat de portalul unguresc Kuruc.info, relatează că aproximativ 150 de sârbi, foşti membri ai miliţiei „Tigrii lui Arkan”, acuzaţi de crime de război în Bosnia şi Croaţia, au intrat în ultimele zile pe teritoriul Ungariei.

Informaţia a fost confirmată chiar de ministrul de Interne din ţara vecină, Draskovics Tibor, care a precizat că cetăţenii sârbi au sosit în grupuri „aparent organizate” şi sunt monitorizate permanent de autorităţile maghiare.


Această „mişcare de trupe” pare să confirme zvonurile ce au apărut în ziua următoare morţii handbalistului român Marian Cozma, potrivit cărora tatăl handbalistului sârb Zeljko Sesum, grav rănit şi el în acel incident tragic, a început să-şi adune foştii camarazi de arme, cu gând de răzbunare.

De-altfel tatăl lui Zeljko Sesum este în prezent patronul unei firme de bodyguarzi şi oferă o recompensă de 100.000 de euro pe capul ucigaşului lui Marian Cozma, oferta rămânând valabilă şi în cazul în care ţiganul criminal Stojka Ivan va fi prins mai repede de poliţişti şi va ajunge la închisoare.

Iniţial, pentru a „adormi” autorităţile maghiare şi presa de „mainstream”, sârbul a negat într-un interviu orice intenţie de răzbunare, dar asta nu l-a oprit să facă publică oferta de recompensă.


Între timp, autorităţile maghiare au adoptat măsuri speciale de siguranţă şi au dislocat trupe speciale de intervenţie în satul natal al criminalilor, Enying, pentru a proteja comunitatea de rromi de acolo de furia localnicilor sau de răzbunarea paramilitarilor sârbi. Absurdul situaţiei constă în faptul că, practic, la Enying nu a mai rămas nici urmă de ţigan, cu toţii refugiindu-se deja pe la rude în alte zone ale ţării.

Tags: tigrii  arkan  razbunare  tigani  ungaria  
18233 vizite
Distribuie pe