Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un avion s-a prăbuşit peste o casă la New York: 49 morţi
Gândul  - Vineri, 13 Februarie 2009

Cu doar cinci minute şi 10 kilometri înainte să aterizeze pe aeroportul din Buffalo, statul New York, un avion aparţinând Continental Airlines s-a prăbuşit peste o casă din localitate, relatează CNN.

Toţi cei 44 de pasageri, cei patru membri ai echipajului şi un bărbat aflat la sol au decedat în urma impactului. Alţi doi oameni care se aflau în casa peste care s-a prăbuşit avionul au reuşit să scape deocamdată cu viaţă, dar se află internaţi în stare gravă.

După câteva ore de la prăbuşire, avionul încă ardea, niciun pompier nereuşind să se apropie din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Ei au reuşit însă să evacueze alte 12 case din apropiere, pentru ca incendiile să nu producă şi alte victime. Oamenii care se aflau în apropiere în momentul accidentului, au povestit că au auzit ţipetele şi plânsul oamenilor din avion încă rămaşi în viaţă după impact. Nimeni nu a putut totuşi interveni pentru a-i salva, scrie Daily Mail.

Printre victimele accidentului aviatic se află şi o femeia al cărei soţ se aflase în unul din avioanele ce au intrat în World Trade Center pe 11 septembrie. Beverly Eckert venise dinspre Newark spre Buffalo, oraşul natal al soţului ei, pentru a-l comemora: ar fi trebuit să împlinească 58 de ani.

Avionul – un Bombardier Dash 8 Q400, bimotor, de fabricaţie canadiană – este considerat de experţii în industrie aviatică unul dintre cele mai sigure şi mai sofisticate din clasa sa. Cu toate acestea, Scandinavian Airline a consemnat permanent la sol mai multe avioane de acest tip în 2007, după trei accidente la aterizare într-un singur an.

Totuşi, alţi experţi au explicat pentru CNN că genul acesta de avioane, destul de mici şi cu elice expuse, pot avea probleme când se află în atmosferă cu gheaţă. Chiar dacă au echipamente anti-îngheţ, au nevoie să ia în altitudine pentru a scăpa mai repede de probleme, dar nu au viteza necesară pentru a se ridica pe cât de repede ar trebui.

Echipajul unui alt avion, ajuns pe Buffalo la câteva minute după accident, a raportat că s-a confruntat în timpul zborului cu un fenomen periculos: formarea rapidă de gheaţă pe partea superioară a aripilor.

Tragedia de vineri survine la mai puţin de o lună după un alt incident aviatic grav, petrecut tot în statul New York: pe 15 ianuarie, o aeronavă US Airways a plonjat în Hudson River, însă atunci toate cele 155 de persoane aflate la bord au fost salvate.

Tags: avion  prabusit  casa  new york  
2321 vizite
Distribuie pe