Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mii de suporteri ai echipei Veszprem au plâns la primul meci fără Marian Cozma
Cotidianul  - Luni, 16 Februarie 2009
Moartea tragică a handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat în inimă într-o discotecă din Veszprém, a sensibilizat opinia publică din Ungaria.

Mii de persoane, suporteri ai lui MKB Veszprém sau doar oameni pe care această dramă i-a marcat, au participat dumincă la un marş al tăcerii în memoria lui „Păsărilă”, la o săptămână de la moartea sportivului.

Fanii s-au adunat în centrul oraşului şi au plecat spre Sala Sporturilor din localitate, acolo unde Veszprém avea programat ieri un meci în compania formaţiei Ademar Leon, în Liga Campionilor.

Pe drum, suporterii s-au oprit lângă Statuia Libertăţii, aproape de locul unde s-a petrecut crima. Fără bannere, fără steaguri, fără vorbe, doar cu un tablou imens cu chipul lui Cozma, pe care era scris „Nu te vom uita niciodată” - astfel au mărşăluit suporterii maghiari, supravegheaţi îndeaproape de poliţie.

În faţa sălii de handbal, aproximativ 6.000 de oameni au îngenuncheat în faţa altarului improvizat şi au aprins o lumânare pentru Marian Cozma.

Momente emoţionante s-au derulat şi înainte de debutul meciului cu Ademar, câştigat cu 28-26 de formaţia maghiară. Spectatori îmbrăcaţi în tricouri negre, fluturând în mâini steagurile României şi Ungariei, au ţinut un moment de reculegere pentru fostul pivot.

Tricoul purtat de Cozma la echipa ungară, cu numărul 8, a fost retras şi a fost afişat în sala în care s-a disputat partida. Meciul s-a jucat cu casa închisă, biletele epuizându-se încă de marţi. Conducerea clubului din Veszprém a decis să instaleze în faţa sălii un ecran imens, pentru ca şi cei rămaşi fără bilete să poată viziona partida.

Mai mult, un ziar maghiar a scos un CD cu 1.000 de poze care-l înfăţişează pe Păsărilă în meciurile din anul 2008. Banii strânşi în urma vânzării acestor CD-uri (n.r. - un CD costă 300 de forinţi) vor fi donaţi clubului din Veszprém pentru a investi în echipa de juniori.
Tags: veszprem  mars  tacere  cozma  
2550 vizite
Distribuie pe