Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Un avion s-a rupt în trei bucăţi pe aeroportul din Amsterdam
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 25 Februarie 2009
Un avion al companiei Turkish Airlines s-a prăbuşit miercuri, cu puţin timp înainte de aterizarea pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. La bordul aeronavei se aflau 127 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Iniţial, un reprezentant al companiei anunţase că un pasager a decedat. Apoi, CNN Turk a completat că nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite. După impactul cu solul, avionul s-a rupt în trei părţi.

Aparatul este un Boeing 737-800, cel mai popular avion care efectuează zboruri de linie. El a decolat în această dimineaţă de pe aeroportul din Istanbul. Este doar al treilea accident aviatic internaţional din istoria de 76 de ani a companiei turce. 

Avionul s-a prăbuşit cu doar un kilometru înainte de aeroportul din capitala olandeză. Aparatul nu a luat foc după impactul cu solul, oferind salvatorilor şansa de a interveni imediat. Potrivit martorilor, mulţi dintre pasageri au ieşit din aeronavă prin crăpăturile din fuselaj.

Media olandeză informează că aproximativ 30 de ambulanţe au sosit la locul accidentului. Deocamdată, cauzele accidentului nu sunt clare. Bilanţul victimelor este provizoriu. Dintre cei 50 de răniţi, 25 sunt în stare gravă, potrivit unui responsabil al aeroportului.

Ultimele verificări tehnice ale avionului prăbuşit au fost făcute la sfârşitul lunii decembrie 2008. Aparatul era folosit din 2002.

 POSIBILE CAUZE

Cotidianul turc Hurriyet a anunţat că este posibil ca avionul să nu fi avut suficient combustibil pentru o aterizare reuşită. Presupusa cauză nu a fost confirmată de reprezentanţi ai companiei sau de experţi în aviaţie.

Condiţiile meteo erau favorabile unei aterizări normale (viteza vântului era slabă şi nu ploua).
Ipoteza unui atac terorist a fost exclusă din start.


 

1524 vizite
Distribuie pe