Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Două masacre într-o singură zi: 16 morţi în Germania, 11 în SUA
Gândul  - Miercuri, 11 Martie 2009

Un singur adolescent, înarmat cu o armă automată, a reuşit să ucidă în câteva secunde 16 persoane, într-un colegiu din orăşelul Winnenden, Germania. Dintre cele 16 victime, zece erau adolescenţi cu vârste între 16 şi 17 ani, foşti colegi de clasă ai tânărului, iar trei erau profesori.

Suspectul, identificat de poliţie cu numele Tim K., a ucis şi cel puţin un trecător şi a rănit alte câteva persoane, între care şi doi poliţişti. La câteva ore după carnagiu, tânărul, îmbrăcat în haine de camuflaj, a fost reperat de poliţie şi a fost ucis în schimbul de focuri cu forţele de ordine, potrivit Reuters. Poliţia a fost imediat alertată şi a transmis instrucţiuni tuturor şoferilor să nu ia pe nimeni în maşină.

De asemenea, mai multe zone ale oraşului (aflat în apropiere de Stuttgart) au fost blocate şi cercetate milimetru cu milimetru de oamenii legii, potrivit cotidianului local Winnender Zeitung.

Martorii care au fost intervievaţi de presa germană povestesc că atacatorul pur şi simplu a intrat în clădire şi a început să tragă în colegii săi şi în profesori fără a scoate vreun cuvânt, după care a fugit spre centrul oraşului, relatează Der Spiegel. Este cel mai grav incident de acest fel într-o şcoală din Germania după masacrul din aprilie 2002, când un elev a împuşcat mortal 13 profesori, 2 elevi, un ofiţer de poliţie şi apoi s-a sinucis.

Guvernul – „consternat“, Merkel – „îngrozită“

Guvernul german este „consternat” de incidentul armat din sud-vestul ţării, a indicat un purtător de cuvânt al executivului de la Berlin. Masacrul comis miercuri într-o şcoală din Germania, soldat cu moartea a cel puţin 16 persoane, este „de neimaginat“, a apreciat cancelarul Angela Merkel. „La fel ca toată lumea din Germania, sunt îngrozită, bulversată şi şocată de ceea ce s-a întâmplat în şcoala din Winnenden”, a spus cancelarul, dând asigurări că autorităţile locale au toată susţinerea Guvernului federal. Comisia Europeană s-a declarat şi ea „consternată” de atacul criminal. „Suntem consternaţi şi întristaţi de violenţa fără sens care a pus capăt vieţii atât de multor persoane şi a dus la rănirea şi traumatizarea multor altora. În numele meu personal şi al Comisiei Europene, transmit cele mai profunde condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor atacului criminal de la colegiul Winnenden”, a declarat preşedintele executivului comunitar, Jose Manuel Barroso.

SUA – un bărbat rămas şomer îşi ucide toată familia

Un incident la fel de tragic a avut loc în SUA în aceeaşi zi. Michael McLendon, rezident în Kinston, Alabama, şi rămas de curând şomer a ales să îşi facă dreptate cu arma în mână. McLendon pur şi simplu a dat foc casei mamei sale, şi-a împuşcat membrii familiei când încercau să iasă ca să scape de foc după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

Violenţele nu s-au oprit aici, americanul continuând să tragă, din maşină, cu arma semiautomată în oameni care ieşeau din benzinării ori din magazine. A intrat, apoi, în două case vecine, împuşcând, în fiecare, câte un adult, potrivit poliţiei. A ucis cel puţin zece oameni, printre care şi pe propria soţie, scrie Associated Press. Oamenii legii l-au urmărit câteva sute de kilometri. Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost găsit în cele din urmă de forţele de ordine în apropierea unei companii de producţie de piese detaşabile pentru material de încălzire şi de climatizare, de unde a tras în jur de 30 de focuri de armă. După ce şi-a dat seama că fabrica este încercuită de poliţişti, bărbatul s-a sinucis. „Bărbatul a intrat în întreprindere şi, după câteva minute s-au auzit focuri de armă. Forţele de ordine l-au găsit mort, după ce a îndreptat, se pare, arma împotriva sa”, a mai indicat poliţia.

Tags: masacru  scoala  germania  winnenden  realschule  


2830 vizite
Distribuie pe