Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Putin pune la punct nişte miliardari care nu plăteau salariile muncitorilor - VIDEO
Gândul  - Sambata, 6 Iunie 2009

Premierul rus, Vladimir Putin, a reuşit să şocheze din nou prin duritatea cu care îşi impune punctul de vedere chiar şi în faţa marilor oameni de afaceri ruşi.

Aflat, joi, într-o vizită-fulger la uzina „BazelŢiment” (din regiunea Sankt-Petersburg) - achiziţionată în 2007 de oligarhul apropiat puterii Oleg Deripaska - şeful Executivului de la Moscova i-a admonestat pe afacerişti, în faţa camerelor de filmat, deoarece nu investesc în propriile afaceri şi lasă astfel oamenii de rând pradă şomajului şi crizei economice.

Putin a criticat şi faptul că salariile angajaţilor sunt plătite cu întârziere. „De ce fabrica dumneavoastră este aşa neglijată?”, a spus prim-ministrul pe un ton aspru, relatează AFP. „Toate salariile care nu au fost plătite- şi care se ridică la 41,24 milioane de ruble (aproape un milion de euro)- trebuie date. Data limită este astăzi”, a continuat Vladimir Putin.

Joi seară, prin purtătorul de cuvânt, compania anunţa că „toate plăţile pentru lunile martie, aprilie şi mai au fost făcute. Este vorba de toate datoriile companiei către muncitori”, informează Ria Novosti.

Până nu demult cel mai bogat afacerist rus - umilit în faţa presei

Directorii uzinei însă au avut parte de un duş rece din partea şefului Executivului de la Moscova, fiind acuzaţi de acesta că au „luat ostatici mii de persoane pentru a-şi împlini ambiţiile, din cauza lipsei lor de profesionalim şi, poate, din cauza lăcomiei”. „Este pur şi simplu inacceptabil. Unde este responsabilitatea socială a lumii afacerilor?”, i-a ironizat Putin. Mai mult el le-a prezentat oamenilor de afaceri un contract menit să relanseze producţia din orăşelul industrial Pikaliovo. „Oleg Vladimirovici l-a semnat?”, a întrebat Putin, făcând referire la Oleg Deripaska. „Nu vă văd semnătura. Veniţi şi semnaţi”, a spus premierul oferindu-i un stilou afaceristului. Cu capul plecat şi ochii îndreptaţi spre contract, Deripaska a venit lângă Putin şi a semnat actul. Cu ochii în pământ, vădit emoţionat, a vrut să se întoarcă la locul lui, cu stiloul premierului cu tot. Pe un ton sec, Putin i l-a cerut înapoi.

Sărăcie lucie

Scena de joi s-a petrecut după ce, în regiunea Leningrad, sute de şomeri din orăşelul industrial Pikaliovo au blocat marţi principala magistrală auto la vest de Sankt-Petersburg, în semn de protest faţă de închiderea a trei mari fabrici din localitate, relatează AP şi Interfax. Aproximativ 500 de oameni au scandat “Vrem să muncim! Vrem să muncim!”, blocând accesul în oraşul lor dinspre Vologda. Ultima s-a închis fabrica de ciment „BazelŢiment”. Drept umare, au rămas fără loc de muncă şi un câştig sigur circa 2.500 de locuitori ai oraşului, adică 10% din populaţie, în condiţiile în care fabrica asigura şi alimentarea localităţii cu apă caldă. Înainte de aceasta au fost închise “Pikaliovski Ţiment” şi “Metahim”.

Tags: putin  deripaska  umilire  


4362 vizite
Distribuie pe